TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ibland undrar jag om jag lever i en annan värld? Jag är målare och det är nästan inga målare som klarar av att arbeta fram till pensionsåldern utan dom flesta målare tvingas till förtidspension. För att deras kroppae har slitits ut av det tunga måleriarbetet. Kropparna har gått sönder. Och för några år sedan när man gjorde om pensions reglerna och man uppmuntrade till att dom gamla skulle jobba längre så kände jag att dom som satte reglerna inte levde i min värld. Att dom inte visste något om hur en kropp går sönder efter ett tungt arbetsliv. Men nu har alliansen gått ett steg ännu längre och gjort det möjligt för arbetsgivare att avskeda människor som har slitit ut sina kroppar i arbetet. I stället för förtidpension får man sparken. Billigt och bra för samhället .

När moderater får styra då ska en tiotusenmeteraslöpare springa lika snabbt som en hunbdrameterslöpare hela tiden.
Ja så funkar deras politik.

Med det vill jag mena att en med ett tungt slitsamt yrke som sliter sönder kroppen ska jobba lika många timmar som en med lätt arbete.

De med lätt arbete kan svammla om att de jobbar 12-15 tim/ dygn.
Men vad gör de. En del räknar arbetstid t.o.m när de sitter på flygplan och ska på en konferans.
ja de räknar arbetstid när de lunchar o.s.v

Många vet inte vad arbete är.
och få klarar av det.
För att utföra ett arbete krävs att du lyfter 75kg en meter på en sekund.

Pröva det på Maud O eller Schlingman eller Reinfeldt.
Efter det skulle de bli sänliggandes.

Nä pensionen borde vara tidigare och högre för de med tunga jobb.
Gör Maud Olofsson arbetslös .Garanterat vill ingen anställa henne..


Nils Erik Lindblom: hushållsnära tjänster
Nu minns jag inte var jag läst eller hörde, att alliansregeringens nya regler är mycket bättre än de tidigare reglerna som gällde. Alltså bättre för allmänheten, de sjuka, den utarbetade målaren.

Socialdemokraternas skräckpropaganda är inte sann.

Ingen som är sjuk blir av med sin sjukpeng och dessutom får långtidssjuka en högre sjukpeng än tidigare förtidspensionering.

Att pröva någon mot hela arbetsmarknaden betyder, att t.ex. en målare som har fått skador av de olika kemiska produkter som finns i färger måste prövas mot andra områden och andra yrken en måleri. Detta håller alla med om när saken diskuteras seriöst.

Det är också så, att ingen prövas mot arbetsmarknaden som inte har arbetsförmåga. Den som saknar arbetsförmåga vid prövningstillfället fortsätter som långtidssjukskriven. Den som bedöms utan möjlighet till arbete får förtidspension.

Det råder stor enighet om att det är bättre att ha arbete, helt eller delvis, än att inte ha arbete och känna förmåga och längtan efter ett arbete.

Den som har arbetsförmåga och den som vill arbeta skall inte ha sjukpenning. Det blir då a-kassa. Den som inte har a-kassa får försörjningsstöd. Men kom ihåg att detta inte gäller sjuka personer utan personer som söker arbete och vill arbeta.


Nils Erik Lindblom: Per om det hela vore sant, det du skriver skulle jag också ställa upp på det. Så som du skriver har det alltid låtit från nyliberalerna. Att inga sjuka eller arbetslösa skall drabbas av en hårdare politik utan den skall bara drabba simulanter.
För mig är den en väldig skillnad på nyliberaler och socialliberaler, men vilka som är dom äkta får ni liberaler träta om.
Jag som målare känner målare som har blivit av med sjukpenningen trots att dom har haft läkatintyg. Målare som äter smärtstillande medel varje dag bara för orka leva.

En målares främsta arbetsskador är förslitningsskador. Om försäkringsläkaren som aldrig har träffat patienten kommer fram till att den arbetskadade kan utföra någon annan arbetsuppgift så anser inte försäkringsläkaren att den arbetsskadade är sjuk längre ut skall ställa till arbetsmarknadens förfogande. Och tvingas söka ett nytt arbete i hela Sverige.
Ingen kommer att bli förtidspensionerad i framtiden om alliansen kommer att fortsätta ha regeringsinnehavet. För alla sjuka kommer att bli uppsagda för att prövas mot andra arbetsområden.
Alliansen gick till val på att avskaffa utanförskapet som man kallade arbetslösheten för, och redskapet man hade var att sänka ersättningen från a-kassan och varje gång Reinfeldt fick frågan hur man skulle få människor i arbete med sänkt a-kassa så svarade han att det är väl bättre att ha ett jobb och reportrarna lät sig alltid nöja sig med svaret. Idag är arbetslösheten större än när alliansen tillträdde.
Inte nog med att de borgerliga partierna har försämrat för de svagaste i samhället - de sjuka och de arbetslösa. Dessa grupper tvingas dessutom leva i förödande ovisshet under tiden. De vet helt enkelt inte om de har någon försörjning efter nyår. Skall de tvingas gå till socialen? Eller måste de sälja sin bostad? Denna osäkerhet gör inte hälsan bättre.

Denna kalla och hårda regering har en tillskyndare i Per Kjellén, som kommer med mycket skumma påståenden.
Ingvar S: Det du kallar skumma påstående hämtar jag från Försäkringskassans hemsida.


Nils Erik Lindblom: Försäkringskassan har väl alliasnen gjort till en skum plats
Jag föreslår att Per gör en verklighetskontroll. Det är bara att gå in på exempelvis http://resurs.ning.com för att se hur det ser ut i verkligheten.
Nej Per. Verkligheten är en annan. Jag talade häromdagen med en man från socialbyrån. Han berättade om den kraftiga ökning av förtvivlade bidragstagare, som han ser varje dag.

Sjuka får ingen hjälp på försäkringskassan.
På arbetsförmedlingen har de ingen chans.
Sista utvägen blir socialbyrån.

Pers språkbruk är lika förvillande som i 1984.
Alltfler upptäcker ert falska spel.
Jag kan bara bekräfta er som pekar på hur verkligheten ser ut.

Som Ingvar framhåller, skenar socialbidragen i kommunerna. Människor far illa, inte minst barnen. Jag har hårresande berättelser från verkligheten som jag tyvärr inte kan återberätta. Och jag vet inte om Per i sin nyliberala värld ändå skulle reagera.

/Eva
Eva, det du säger om skenande socialbidragskostnader är en lätt överdrift, de är faktiskt under den nivå som gällde före 2006 fortfarande. Men S vill ju framställa hela samhället som förstört av borgarna trots att sjukvård och omsorg aldrig haft så mycket pengar och man gör enorma satsningar på en bättre fungerande sjuk och äldrevård. Det går inte längre att köra med det gamla knepet om att de S är de enda som värnar välfärd. Det är lika bra nu och i många fall bättre än när S hade makten.

Och jag är rätt trött på pratet om att regeringen jagar sjuka eller att de "kastas ut" på arbetsmarknaden. De sjuka ska få vara sjuka, så är det, men S har under åren gett upp helt och förtidspensionerat och kastat ut människor i sjukersättning som velat försöka jobba så mycket de kan och få chansen att visa vad de går för trots sin problem. Nu får de det! Det har varit en tragedi för många människor, den tragedin måste få ett slut


Nils Erik Lindblom: Det är klart att du är trött på kritiken av den förda politken.För det har vi sossar fått utstå i så många år från borgliga tyckare.
Men det sorgliga med alliansen politik är dom jagar sjuka. Alliansen låter inte sjuka människor vara sjuka. Hur man annars föra en politik där männikor som efter 6 människor sjukdom kan kan få sparken från sin arbetsgivare om man inte är frisk.
Vi sossar behöver inte hitta på något, vi behöver bara se och berätta hur alliansen bryter ner välfärdsamhället. Det överskott som socialdemkraterna lämnade efter sig har Borg delat ut till dom välbeställa
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM