TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Allt för makten . Mats Björklunds utspel i veckan att miljöpartiet borde ingå i alliansen om sverigedemokraterna kommer in riksdagen, visar att alliansen är oroliga att förlora makten och det skall dom vara för många att dom röster alliansen fick var missnöjes rösters som kan gå till just Sverigedemokraterna i nästa val. Men samtidigt är det fult att göra som alliansen gör att försöka lägga ansvaret för Sverigedemokraternas möljiga påverkan på nästa regering på Miljöpartiet.

2009-10-25, 12:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Alliansen har vunnit valet 2006 på ordförvandligar.
genom att säga att
1:"ni pensionärer inte alls ska få höjd skatt".
Eller vi vill införa en
2: "jobbgaranti" för de som blir arbetslösa.
Eller Vi vill sjuka ska få ingå i en
3: "rehabiliteringskedja"
Eller vi vill sänka skatterna för de med
3: "lägst inkomst mest"

Ja fler exempel kan ges. Men jag nöjer mig med enbart dessa:

Vad skedde med dessa löften.
1: Pensionärer har inte alls fått höjd skatt
ja det löftet höll man. Men att löntagarna fått sänkt skatt innebär att i.o.m löntagarna är prisledande att pensionärers pengar blivit mindre värda, och att pensionärer likt sjuka arbetslösa, får vara kvar i det rika gnällde oerhört mycket på, nämligen det höga skattetrycket.

2. "Jobbagarantin" Det riktades främst som locmedel för unga. med en jobbgaranti gav man hopp till unga att blev de arbetslösa så skulle de vara garanterade jobb.
Men så har ju inte skett ungas arbetslöshet är högst i Europa. Unga förpassades att sitta hela dagar med att söka jobb på arbetsförmedlingen. Det var det som alliansen menade med jobbgaranti.
Unga idag känner sig därmed blåsta.

3: Att lågavlönade fått skattesänkning stämer men de har inte fått mest. Det är i procent som alliansen menar lågavlönade fått mest.
Nu har lågavlönade istället fått högre avgift på a-kassan en mindre skattesänkning än högavlönade i kronor och högavlönade har i många fall antigen låg avgift på a-kassa eller ingen avgift alls.

Så Alliansen har gått till val genom att bluffa,
Jag tycker det är oerhört olyckligt i.o.m att det späder på politikerföraktet och mnisstanken om att allt vad som sägs inom politiken är bluff.

En sannig kan därmed vara svår tro på.

Att sedan alliansen redan första veckan visade sin fuskaktiga attityd sågs tydligt när Borelius, Stigö .
visade sig vara fuskare av stora mått.
När sedan Scehenström söp sig dyngrak i tjänsten
började den borgeliga parodin avslöjas på allvar.
Att sedan Reinfeldts pappa åkte dit för rattfylla är bara ett led att moderater i främsta hand är fuskare och misstror därmed mindre bemedlade som fuskare vilket självklart inte alls stämmer.
Kopierar in en kommentar jag lämnade hos en partikamrat till dig i samma ämne:

Men fy vad larvigt. Sossarna har krävt svar på hur alliansen ställer sig till samarbete med SD hur länge som helst och när alliansen svarar att man inte tänker samarbeta med SD utan om SD blir vågmästare så vill man smarbeta med MP så är det också fel. Var var din kritik när MP tyckte att C eller FP skulle samarbeta med de rödgröna i samma situation. Patetiskt.
Vem som vinner får vi se efter valet. Att *alla* partier bör vara beredda på en vågmästarroll för SD borde vara givet - allt annat är verklighetsflykt.

MP har under många år försökt att distansiera sig från höger-vänsterskalan och därmed är det självklart att föreslå och diskutera regeringsalternativ baserat på borgare + MP. Att kalla det för "fult" är att påtvinga MP en positionstillhörighet i blockpolitiken som de själva aktivt försökt att undvika. Låt MP själva välja sina samarbetspartners.

Bertil Lund: Du har noll koll och är off-topic.


Nils Erik Lindblom: Jag tycker det verkar som milöpartiet valt att vara ett vänster parti eftersom man inlett ett samarbetet med socialdemokraterna
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM