TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Varför försöker Björklund och dom övriga Alliansledarna lägga ansvar på miljöpartiet om sd kommer in riksdagen. Varför säger Björklund att om SD kommer in riksdagen så är det naturligt att miljöpartiet stödjer Alliansen. Är det ett hot att annars kommer Reinfeldt att säga ja till ett samarbete med SD. Om Fredrik är lika rakryggade som Mona och säger nej till samarbete med SD , så kan dom inte påverka poltiken.

2009-10-23, 18:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Om vänsteralliansen blir större än regeringen men inte får egen majoritet, vad gör SAP då?

Vissa har pekat på C och FP som tänkta samarbetspartier.... senast Wetterstrand i Expressen.

Till min fråga;

Varför skall inte borgarna få föra fram sådana idéer utan att få kritik när de rödgröna får det?Nils Erik Lindblom: ja det kan man ju fråga sig, men jag tycker inte man skall börja diskutera en annan politik än att vinna valet för att bilda regering i dagsläget. Jag trodde att både Mona och Fredrik är övertygade att dom skall vinna valet.
Det som har blvit klarlagt under dagen är att Reinfeldt och de andra borgerliga partiledarna är beredda att regera i minoritet med ett passivt stöd från sverigedemokraterna.

På det sättet blir de borgerliga beroende av ett främlingsfientligt parti. Svenskarna kommer att drabbas av blå-bruna bördor. Ännu värre än slagen mot de sjuka och arbetslösa.
Ingvar>>

Vilken fantastisk analytisk förmåga du har....hur får man en sådan förmåga?

Inte ens borgarnas partiledare har förstått det.....
Debatten om vad som kommer att hända borde leda till en diskussion om att Sverige behöver en författning som kan hantera klart och logiskt ett fullständigt normalt och förutsägbart valresultat.


Nils Erik Lindblom: hur skall vi kunna det , när inte du kan uttrycka dig klart och logiskt vad du menar
Jag menar att Sverige borde ha en författning som har regler för att hantera ett valresultat, som inte ger upphov till spekulationer och gissningar.

Till exempel: Nu skall talmannen föreslå en regeringsbildare (inte regering). Om i riksdagen samtliga lägger ner sina röster, eller säg en ledamot röstar för statsministern, ja då blir han statsminister. Om riksdagens majoritet röstar emot. Då går saken tillbaka till talmannen. Alltså för att godkännas krävs inte att någon röstar för, men för att underkännas krävs att minst 175 röstar emot. Stolligt tycker jag.

Ytterligare ett exempel: Talmannen utses genom omröstning i riksdagen omgående efter ett val. Vanligtvis blir det det största partiets kandidat. Regeringsbildare blir alltså en partipolitisk talman som skall resonera med Reinfeldt om fortsatt regeringsinnehav.

Hur skulle det se ut i en facklig förhandling, om förlikningsmannen tillsattes av antingen facket eller arbetsgivarparten. Förlikningsmannen borde vara neutral, eller hur??? Varför skall inte talmannen vara neutral????

Det går att skriva regler som ger klar och tydlig ledning hur en regeringsbildning skall hanteras och detta dessutom av så opartiska personer som rimligt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM