TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det har kommit en film om en kvinna som blir dömd till att stenas till döds som straff enligt sharialagar. Och jag undrar så mycket , dels varför dom här hårda lagarna har vunnit fotfäste i en modern tid då man hoppades att världen skulle gå mot mer tolerants och förståelse. Men jag undrar också om Sharialagarna är en del av koranen och om Sharialagarna kräver dom straffen eller om man kan ha andra straff och ändå följa lagen.

2009-10-13, 22:19  Permalink
Andra bloggar om:  


Som kommentar:

1. Även män döms till stening

2. Även kristet styre har haft
stening som straff


Nils Erik Lindblom: Kristendomen har mycket på sitt samvete. men det försvara inte sharialagarna. jag försöker förstå varför sånt här händer, Hur ett land kan införa sådan här lagar, det är männikor som genomför besluten, det är männikor som utför dödandet och plågandet och skapar skräcken. Varför gör människor sånt här?
En ny bok har också kommit som heter "Sju stenar till den otrogna hustrun" av Vénus Khoury-Ghata.

I dagens TV4-progran Efter 10, kan man höra skådespelerskan Zinat Pirzadeh som själv bevittnat hur en kvinna stenades till döds i Iran. Dessutom berättar hon att kvinnorna själva bidrar till detta genom att ange kvinnor som de vill bli av med. En kvinna kan stenas om hon tex blivit våldtagen eller varit otrogen. Det kan också vara att hon vägrat att bli bortgift eller vill skiljas. Kvinnan ifråga får ingen rättvis rättegång . Det krävs bara två vittnen. Stening används också som avskräckande exempel och för att hålla kvinnor på mattan, liksom burka, slöja och andra påhitt.

Stöd Amestys upprop mot stening på deras hemsida ! http://www.amnesty.se/ommanskligarattigheter/tematiskinformation/dodsstraffet/stening/

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM