TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hör verkligen Golf hemma i ett ekologsikt samhälle, hur  mycket avgaser släpper inte alla gräsklippare ut som skall hålla gräsmattorna fina och vätrimmade 2009-09-02, 19:18  Permalink
Andra bloggar om:  


Javisst är det mycket avgaser, Sedan alla pruttar som golfspelarna avger.
Fina restauranger brukar ofta pryda golfbanor också
och där avges än mer avgaser och koloxid.
Sedan har vi bilresorna till och från till golfbanorna.


Nä bort med alla golfbanor.
Man betalar ju redan en enorm skatt i drivmedlet till gräsklipparna och resorna till och från golfbanan så det borde väl ändå räcka?

Sen är det ju bevisat i undersökningar att människor som motionerar och rör på sig är friskare och mår bättre psykiskt så man sparar in massor med pengar på sjukskrivningar och andra relaterade problem genom att spela golf.


Sen kan man ju undra varför du dig inte på t.ex. folkrace (gamla bilar utan katalysatorer), motorbåtar (2 taktare som spyr skit rakt ner i havet) istället?

Men det är väl säkert för att golf bland vissa fpersoner örknippas med en överklasssport som du tar upp detta...eller?
Golfbanorna har genom ofta kommunala direktiv blivit tvingade att använda gödningsmedel och ogräsbekämpning endast med medel som inte skadar miljön. Därför släpper en golfban ut betydligt mindre skadliga ämnen i naturen en motsvarande areal jordbruk.

Så sägs, att golfbanor som vårdar en del speciella naturtyper, ofta dammar och andra vattensamlingar. Detta har bidragit till att öka ett antal djurarter av alla slag, som är hotade.

Vad kostar det att spela ishokey jämfört med att spela golf????
Skulle golfbanornas gräsklippare släppa ut mer än de som används i vanliga trädgårdar? Fakta är ändå att gamla gräsklippare hos "vanliga villaägare" är en väldigt stor miljöbov. Många har gräsklippare som är 10-15 år gamla och är riktiga miljöbovar. Utsläppen är mycket större en en bil med katalysator släpper ut.

Golfbanor har en miljöpolicy, där man har maskiner som inte släpper ut så mycket farliga avgaser. B.la. katalysatorer på klipparna. Man kan fråga sig hur många gräsklippare i trädgårdarna som har detta?

En golfrunda gör att spelaren går omkring en mil. Den motionen som då fås, kan generera mindre sjukhusbesök och bättre kondition.

Denna Bertil Lunds inlägg är på så låg nivå att man kunde tro det är en sjuåriing som skriver. Bara detta att tro att det släpps ut koloxid, vittnar på dålig kunskap om utsläpp av farliga avgaser. Dagens golfspelare är en vanlig Svensson och majoriteten är inte högavlönade personer. Och de pruttar nog inte mer än en inbiten socialdemokrat. (Låg nivå)

Det finns ett uttryck som passar väldigt bra om Bertil Lund. "Endast den okunnige är tvärsäker"


Huruvida golfare tillhör över eller underklassen beror
nog på vad man lägger in i dessa begrepp.
Inte vet jag vilken klass som har tid, att gå runt på banorna hela dagarna och som står ut med att lyssna
på bullret från stora gräsklippare. Som granne till en golfbana har jag sett åtskilligt.Fylleri och livsfarliga bollar som hamnat på vägar och trädgårdar där man
tycker folk har rätt att vistas utan risk.
Min erfarenhet är att golfen har gräddfil rakt genom lagboken. Där fungerar inga tjusiga miljölagar.
Golfdirektörena tar för sej av naturreservat,strandskydd med eller utan tillstånd. Marit Pålsson ojar sej över värdens matbrist och spelar golf...
Har läst att världens golfbanor upptar en yta lika stor som Danmark...
Speciellt imponerad är jag inte...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM