TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hörde du på Ekots lördags interjuv av Anders Borg. Gör det, han var verkligen aggressiv mot facket.
Han säger att varken arbetsgivarna eller arbetstagrna skall vara för ideologiska för det är vårt land alldeles för litet för………………… vi har arbetsplatser för att arbeta på inte strejka eller ha konflikter på ……………….efter 90 tals krisen var det väldigt tydligt att facket drav fram lönerna som dämpade sysselsättnings ökningen……………………..vi har fackliga organisationer som tar ansvar för lönesättning och för att man skall ha flexibelitet på arbetsmarknaden…………….men vi har också fackliga organsiationer som byggnads med mycket komplicerade avtal som tar ner sysselsättningen och driver upp kostnaderna
Det skönt när moderaterna kastar masken och visar sitt rätta ansikte.
Lyssna på Ekots Lördags interjuv här


2009-09-01, 22:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Korrektion... det är facken som har visat sitt rätta ansikte. Man utnyttjar sin makt att tvinga företagare avstå sin rätt till föreningsfrihet och bli kollektivanslutna (speciellt illa är det där både företagare och anställda redan överrens)


I andra länder kallas det utpressning och är straffbart enligt lag.
Nils Erik Lindblom: Det är märligt, när liberaler organiserar sig kallar anser dom att dom kämpar för frihet och rättvisa , när arbetare organiserar sig kallar liberalerna det för utpressning.
Liberaler organiserar aldrig något som bygger på tvång... precis tvärt om. Vi tycker det är helt okej att arbetare organiserar sig men när man tvingar andra att göra saker mot sin vilja så blir det utpressning (ala wild n fresh där man hindrade kunder och smutskastade ägaren i veckor).

Utöver detta så är det också ett annat problem att många medlemmar inte känner att man får värde för de trots allt ganska stora pengar man betalar per månad.

Med jobskatteavdraget så tjänar man i snitt en extra tusenlapp och för dessa pengar kan man köpa 2-3 medlemskap i facket men allt fler avstår... undrar du inte varför?

Jag har jobbat på ett stor fd statligt bolag med starka fackförbund i ledning och bland arbetare. När det till slut blev en stor omorganisation med många uppsägningar så var det pinsamt att se hur de som var medlemmar blev ignorerade och överkörda av sitt fackförbund. Allt som betydde något för fackrepresentaterna var att behålla sin egen maktposition. Jag som icke ansluten kunde pga fackens makt heller inte förhandla min egen lön så jag slutade där direkt.

Facken har spelat ut sin NUVARANDE roll... man kan inte forstätta tro att samhället fortfarande bygger på några få stora industriherrar som kommer behandla sina anställda som boskap så fort det går. Idag lever vi i ett mer utpräglat tjänstesamhälle där kunskap, erfarenhet och andra egenskaper värdesätts mycket mer än dåtidens arbetskraft som var mer "fysisk". Företagen som inte är attraktiva för arbetstagare kommer att förlora dessa till företag som är detta. Motiverade och engagerade arbetare är självklart en bättre tillgång än någon som är missnöjd.

Organisera er gärna men tillåt också oss andra att låta bli att vara med!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM