TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Socialdemokraternas bekämpning av arbetslösheten är plus jobb, människor som har varit arbetslösa en viss tid skall få utföra arbete hos äldre människor som har svårt att utföra visst hushålls arbete. Socialdemokraterna är tydliga att det skall vara ett riktigt arbete med kollektivavtal som grund. Finansieras av skattebetalarna.

Dom borgliga kallar sin ide Hushållsnära tjänster, innebär att städhjälp och annan hemtjänst blir avdragsgill, här är det inte kollektivavtal för dom utför tjänsterna som är det viktiga utan att dom som köper städhjälpen skall kunna dra av kostnaden på skatten, så dom skall slippa köpa tjänsten svart eftersom dom tydligen inte har råd egentligen eller inte vill betala vad det kostar. Finansieras av skattebetalarna.

Det är en väldig strid kring dom här förslagen, dom borliga anser att plusjobben inte är några riktiga arbeten och anser även att dom som inte vill ha skatteavdrag för hushållsnära tjänster ser ner på dom som städar. Fast plusjobben är samma typ av jobb som hushållsnära tjänster, men här handlar det inte om att dom som har pengar skall kunna köpa skattefinansierad städhjälp, utan man vänder sig till kommunens kunder som ofta är äldre med lägre pension.2006-01-22, 11:58  Permalink


Bara för att man sänker skatten en aning så betyder det inte att jobbet är "finansierat av skattebetalarna". I så fall är t.ex. samtliga privata jobb i USA och de flesta länder "finansierade av skattebetalarna". Så tokigt blir det om man använder den sortens resonemang.

Självfallet är det den som betalar lönen som finansierar dessa privata jobb, och inte staten. Och en mycket stor kaka kommer även här gå till skattekistan. Det är alltså staten som subventioneras.

Jag förstår att det kan finnas skäl emot en sådan selektiv skattesänkning, men om man litar på sina argument så behöver man inte trixa med orden.

*

Plusjobben är inte grundande för arbetslöshetskassa. De är därför inga riktiga jobb. Och det är uppenbart att regeringen befarar att de flesta av dessa kommer att återgå till arbetslöshet när det tidsbegränsade plusjobbet tar slut (efter valet...) Annars hade man ju lugnt kunnat låta dem vara grundande för A-kassa som alla andra jobb.
Plusjobben är inte tänkt att vara till för att städa hos äldre! Varifrån har det kommit?

Plusjobben är till för att utföra jobb som inte blir utförda i kommun, stat och landsting eller som har försvunnit. Men nu hörde jag på radion häromdagen att en del kommuner anser att plusjobben kan användas för att utföra ordinarie arbeten.

I första hand så är plusjobben avsedda att anställas i kommuner, landsting och statliga verksamheter. Som exempel kan nämnas förstärkning på äldreboenden, på bibliotek, som värdar/värdinnor på bussar, vid tekniska förvaltningarna, i parkarbete/röjning etc. Vad det gäller service till äldre för städning och dylikt så finns i många kommuner idag, Fixar-Malte/Fixar-Frasse och Pensionärsservice där äldre för en ringa penning oftast 50-75 kr/timme kan få hjälp i hemmet, med sandning, byte av glödlampor, lättare städning osv.

Sedan måste jag få tillägga att plusjobben är varken A-kassegrundande eller Las:ade. Plusjobben innebär också att den som har ett plusjobb skall stå till arbetsmarknadens förfogande dvs fortsätta att söka jobb och gå till av Arbetsförmedlingen kallade träffar.

Att få ett plusjobb innebär att få jobba i max 2 år med förhoppning att plusjobbet skall övergå till en tillsvidareanställning under tiden. Det är också en chans att få behålla värdet i ett jobb och få kontakter.

Om plusjobben och reglerna för detta går det att läsa mer på http://www.AMS.seTrixa med orden? Egenavgifter istället för skatt som Bildt regeringen införde när räntan var uppe 500%.
?????? Vidareutveckla gärna!
Visst Nisse, det är inte bara du som trixar med orden. Bildt har säkert också trixat. Men det är väl inget bra försvar?!?

För att inte tala om "arbetsgivaravgifter" som ju är skatt på våra löner. Smart ordtrixande!

För att inte tala om ordet "plusjobb"... Vem kom på det ordet? En reklambyrå? Eller "pigavdrag"? Ni är duktiga på sånt där...
Plusjobben omfattar angelägna och eftersatta servicebehov inom offentlig sektor, vilka utan statliga insatser aldrig skulle blivit tillgodosedda. De riktar sig vidare till långtgidsarbetslösa som annars inte skulle få något fotfäste på arbetsmarknaden.
Avdrag för "hushållsnära tjänster" är ingenting annat än oförblommerade skattesubventioner som till den allt överskuggande delen går till människor som har råd att betala för anlitande av de städfirmor som redan opererar på den öppna marknaden.Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM