TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag läser att moderaterna är det parti som mest motsätter sig att partierna skall redovisa hur mycket pengar partierna får i valbidag och moderaterna menar också att det skulle strida mot grundlagen.

Nu hade jag väntat mig att den stora borgliga tidning som ligger på dom flesta människors köksbord i min hemkommun skulle tagit upp den saken på ledarsidan, men inte ett ord nämndes.

 

Dom brukar annars gärna diskutera och kritisera när LO och andra fackförbund stödjer socialdemokraterna. Häromdagen kritiserade dom att kommunal i västernorland stödde socialdemokrtarena. Att det var odemokratiskt att använda medlemmarnas pengar på detta sättet. Hur kan det var odemokratiskt att stödja ett parti som värnar om dom fackliga medlemarnas rättigheter och kämpar för dom fackliga medlemmarnas frihet. När dom borgliga partierna har lovat att försämra för dom arbetslösa och sjuka arbetarna så vore det väl mer odemokratsikt att inte stödja det parti som för deras talan.2006-01-18, 22:18  Permalink


Min flickvän som är medlem i kommunal, varför ska hon vara med och finansiera sossarnas valrörelse när hon själv röster borgerligt? Vad är det för demokratiskt med det?

När får vi se en sammanställning över allt arbete som avlönade ombudsmän i fack och hyresgästföreningar osv lägger ner för "Partiet"?
Dom borgligas politik går ut på att försvaga facket och arbetarnas rättigheter. Jag har svårt att förstå att man är och röstar borgligt som arbetare. Nu vill dom borgliga sänka ersättningen vid sjukdom och arbetslöshet.
Facket är medlemmarna och alla beslut är i grunden medlemmarnas, men det kräver att man är aktiv i sin fackförening och går på fackföreningsmötena.
Aha, så du tycker att min flickvän röstar fel? Det är helt ok att de pengar min flickvän betalar i fack-avgift går till Socialdemokraterna därför att hon egentligen borde vara sosse?

Hur ska jag annars tolka det du skriver?

Min flickvän röstar borgerligt för att hon vill få pengar kvar i plånboken när hon går upp kl 5 på morgonen för att jobba på ett äldreboende. Hon är trött på att se andra fuska med VAB-dagar och liknande och se att facket håller fuskarna under armarna.

Och när får vi se en sammanställning över allt arbete som avlönade ombudsmän i fackförbund och hyresgästföreningen lägger ner för socialdemokraterna? När jag får se denna lista är jag beredd att be att moderaterna redogör för sina bidrag.

Tills dess kastar du sten i glashus kära Nisse.
Din flickvän kommer inte att få en krona mer över om vi får en borglig regering, utan får räkna höjd fackföreningsavgift eller en försvagad fackförning. Dom borgliga partierna vill höja den enskildes avgift till a-kassan och sänka ersättningen vid sjukdom och arbetslöshet. Varje arbetare skall känna hotet att bli arbetslös och inte kräva för mycket i lön.

Det är ingen hemlighet att LO stödjer socialdemokraterna. Det gör man för att den borgliga politiken är ett hot mot facket och arbetarna. Dom borgliga tidningarna brukar varje valår kritisera LO för att dom stödjer socialdemokraterna. Men det riktas ingen kritik mot något borgligt parti om valstöd, därför tyckte jag att det var viktigt att peka på att moderaterna ansåg att en redovisning strider mot grundlagen.
Frågan gällde varför min flickvän ska betala till sossarna fastän hon själv röstar borgerligt.

Om jag förstår dig rätt motiverar du detta med att hon sossarna borde vara rätt val för henne. Varför skriver du annars som du gör? Menar du att min flickvän inte själv är kapabel att avgöra vad som är bäst för henne?

Du anklagar moderaterna för att inte vilja offentliggöra vilka privatpersoner som skänker pengar till dem, men du har inget emot att sossarna tar emot stöd från LO och hyresgästföreningen utan att detta redovisas (alltså, oavlönat arbete från ombudsmän osv). Detta är hyckleri!
Alla människor har en logik i sitt handlande och gör sina val utefter det och jag anklagar ingen. Utan försöker bara förklara vad jag menar. Går din tjej på fackföreningsmöten och är aktiv eller väljer hon att lämna över ansvaret till någon annan?

LO talar om hur mycket dom stödjer socialdemokraterna.
Jag vill ha en förklaring till varför min flickvän ska vara med och betala till sossarna.

Dessutom, LO talar inte alls om hur mycket de stödjer sossarna. Hur många timmar lägger anställda ombudsmän i LO-förbund och Hyresgästföreningen osv lägger ner åt Sossarna varje år, och framförallt i varje val?

Innan den listan är offentlig, kastar du Nils Erik sten i glashus med inlägg som "Varför vill inte moderaterna avslöja vad dom får i valbidrag?"


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM