TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Man undrar ju över om alliansen har en dold agenda? Varför vill Christina Husmark-Pehrson att frivillig organisationerna skall ta över arbete i den sociala sektorn. Är det en del av privatiseringen av Sverige. Vi kan alla se den tysta revoltionen som alliansen genomför utan kritik från några av våra större tidningar eller tv kanaler. Hur alliansen säljer ut och privatiserar Sverige. Och alliansen har precis samma linje när denär det gäller Volvo och Saabs kris man väljer att inte göra någonting, för man tycker att det privata närningslivet skall ta ansvar. Så vad vi kan vänat att se från Alliansen är dom kommer forsätta att avpolitisera Sverige.
Läs mer på Solidariskt Sverige.
Läs mer på Göteborgs-Postens ledare den 9 juli.


nog vill högeralliansen att mer socialt arbete ska ske genom frivillig åtagande. klart att det frivilliga ska finnas men till en viss gräns. Det får aldrig hänga på någon enskilds egna frivilliga åtagande om man ska få hjälp eller inte. Det finns en rättviseaspekt i att få hjälp. Nu ska man ju även få göra avdrag för pengar man skänker, hur vettigt är det? Jag har faktiskt inte satt mig in i frågan tillräckligt men min spontana tänke är, varför då? Om man ger bort pengar till välgörande ändamål ska man då få dra av det ppå skatten så att skattebetalarna i slutet får beskosta det som du ger bort, låter märkligt.

ha det gött, Nina


Nils Erik Lindblom: Ibland får jag en uppfattningen att dom borgliga förvandlar skattesystemet till ett transfereringssystem för dom som har mycket pengar, att det gäller att hitta på så mycket möjligt man kan göra avdrag för och sedan låta dom som inte kan dra av betala.
Vi förvänats hela tiden att göra mer och mer på vår tid när vi arbetar och risken att vi bränner ut oss och samtidigt har alliansen gjort om försäkringskassan , så blir man frisk tillräckligt snabb så kan man bli av med sitt jobb och har man varit sjuk ett år så får man ingen sjukkassa nästa gång man blir sjuk. Och så vill alliasen dessutom att frivilliga skall konkurara om jobben. Men vårt största problem är att nå ut med vad som händer och få folk att orka lyssna utan dom bara tycker vi är gnälliga.
men vi får kämpa på
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM