TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag vinner vi valet, vi har många val att vinna, vi vinner med solidaritet över sd främlingsfientliget, vi vinner över piratpartiet med en poltik för alla, över piratspartiets förakt för alla frågor som inte rör integriteten, vi vinner med en arbetsklass poltik över moderaternas höger poltik. Vi vinner med trygghet i arbetslivet över centerns nyliberala politik där arbetarnas skall göras rättslösa. Vi vinner med alla människors lika rätt och lika värde över kd moraliska inställning till vad människor tillåts göra. Vi vinner med barnens bästa istället för folkpartiets pekpinne och straffmentalitet.

Hej Nils Erik,

Satt och läste det här och blev lite fundersam. Tror nog att du och dina partikompisar kommer att få en liten kalldusch. Jag har tidigare röstat på S. Den här gången ha ni dock gått för långt. Inte nog med att ni tappat min röst för all framtid så har jag även påverkat inte mindre än 5 gråsossar att rösta PP. Tänk nu då på att de flesta från PP har gjort likadant.

Btw* Tack för FRA, IPRED och datalagringsdirektivet.
Lycka till i valet

Vänligen
Pelle


Nils Erik Lindblom: Piratpartiet kommer att stödja vilken poltik som helst för att få igen som politik. Piratpartiet är en joker som kan hitta på precis vad som helst
Tror som Pelle att det väntar en överraskning när rösterna är räknade, både för er och Alliansen!
Även vi svenskar kan tappa tålamodet med politiker som inte lyssnar på sina medborgare! Bodströmssamhället vill vi inte ha!
Har tidigare röstat på Socialdemokraterna men nu blev det Piratpartiet! Blir PP i rikstadsvalet 2010 också!
Och nej, jag är ingen "fjunig" ungdom, jag är 49år!

Mvh
Kent


Nils Erik Lindblom: Se mitt svar till Pelle.
Tror du missförstått vad Piratpartiet tycker om andra frågor. De är inte föraktliga. Det är bara det att demokratins grund, som integritet och rättssäkerhet för ett demokratiskt parti måste komma före andra frågor. Så har dessvärre inget parti prioriterat på länge, så idag ser vi hur både de "röda" och "blåa" gärna sätter sådant åt sidan för att få igenom sina fokusfrågor.
När väl de flesta partier åter sätter demokratin före fördelningspolitiken kan Piratpartiet konstatera att de gjort det de skulle för att sedan upplösas så att vi kan återgå till att ta hand om alla andra problem.


Nils Erik Lindblom: Jag lyssnade på Ekots lördagsinterjuv av Rickard Falkvinge och han sa klart och tydligt att dom kommer att stödja vilket parti som helst för att få igenom sin politik. Ni som är för Piratpartiet tycker om att kritisera andra pratiet men är inte lika intresserade av att bli klitiserade. Piratpartiet har ett tufft år framför sig om dom kommer in i EU parlamnetet av all gransking dom kommer att bli utsatta, samma granskning som socialdemokraterna alltid har blivit utsatt för.
Hej Nils Erik,

Som mjukvaruutvecklare och egenföretagare är jag riktigt skrämd av vad socialdemokraterna skulle kunna göra i Bryssel. När regeringen fokuserar på EU-patent till hösten, som de har sagt att de kommer att göra, så finns det en överhängande risk för att det kommer att göras nya försök till att införa patent på datorprogram. Socialdemokraterna tätt följda av moderaterna är partierna som så vitt jag vet har sämst track-record i den frågan. Dessa patent skulle begränsa konkurrensen och göra mitt dagliga arbete till en fråga om att navigera i ett minfält. För mig är det otänkbart att rösta på ett parti som riskerar att vara till sådan skada för hela IT-industrin, den tekniska utvecklingen samt även alla de gratisprogram vi fått de senaste åren. I princip alla som jobbar med det här tycker som jag och inser hur det förhåller sig. Mjukvarupatent är i princip patent på tillämpad matematik.

Piratpartiet är, även om det kanske låter konstigt, de som ger mig det bästa skyddet för att jag ska kunna ta betalt för det arbete jag utför istället för att andra tvingar mig att betala för sådant jag själv har kommit på, så som det är i USA där parasitföretag - "patenttroll" - köper upp breda patent och sedan lever på att stämma andra företag utan att producera någonting själva. När ska socialdemokraterna och moderaterna bli småföretagar- och konsumentvänliga?

På vilket sätt är inte piratpartiets politik för alla? Påverkar inte integritetsfrågorna oss alla?

Piratpartiet föraktar ingalunda frågor som inte rör integriteten. Tvärtom så tycker partiet att andra partier är bättre på dessa frågorna och överlämnar därmed dessa frågor till dem. Dessutom så är det en taktik för att få ökat genomslag i PP:s frågor genom att kunna samla människor både från vänster och höger.


Nils Erik Lindblom: Piratpartiet tar ingen ställning i några andra frågor och dom kommer att stödja vilken poltik som helst bara dom får stöd för sin politik, det betyder ju att jag inte vet vilken politik en röst på piratpartiet leder till.
Hej igen.

Du tycks ha hängt upp dig på att du inte vet vilken politik PP kommer stödja för att få igen sin egen politik.

Du kan väl ändå inte mena att de som gav er mandat i riksdagen senast trodde att ni skulle låta en sådana fruktansväda saker som IPRED, FRA och datalagringsdirektivet komma fram?

Det är ju ni som lagt grunderna för att allt detta händer. En motreaktion.

Jag vill inte ha en armé av privatpoliser som springer runt och godtyckligt sparkar in dörrar hos folk. Jag vill inte att allt jag skriver och vilka sidor etc skall loggas av någon skum myndighet. Jag vill inte att mina barn skall växa upp och bli behandlade som kriminella med loggning och analyser av telefonsamtal. Jag vill helt enkelt inte ha ett socialdemokratiskt samhälle designat av Bodström.

Att påstå att PP är ett enfrågeparti är okunskap, däromt handlar det om vad som är viktigt just nu. Mänskliga rättigheter och stärkt integritet. Inte huruvida vi får 0,5% mer eller mindre i skatt. Inte om vi skall ha raka gurkor på ICA.

Mvh
Pelle


Nils Erik Lindblom: Nej . det handlar om hur ok det är dela på andras arbete , det handlar om fildelning. somliga tycker det är ok med fildelning andra inte .
Men om jag röstar på socialdemokraterna kommer ju de att stödja vilken politik som helst i de frågor som är viktiga för mig. Jag riskerar att få mjukvarupatent som gör mig oerhört utsatt som liten firma inom IT-branschen. Socialdemokraterna är för datalagringsdirektivet som är ett polissamarbete som beslutats om under den första pelaren (inre konkurrens) snarare än den tredje (rättslit samarbete) som den borde. Vidare uppnås ingen harmonisering av kostnaderna för telekomföretagen eftersom alla länder implementerar direktivet på helt olika sätt, så även konkurrensbiten faller. Detta djupt integritetskränkande förslag, som det är mycket möjligt att det bryter mot europakonventionen, stödjer alltså socialdemokraterna aktivt. (s) vill att alla medborgares mejl- och telefonkontaktnät ska kartläggas och lagras och att våra geografiska rörelser ska sparas som om vi alla vore brottslingar.

Piratpartiet kommer inte att stödja vilken politik som helst. Det blir antagligen den gröna eller gruppen som de går med i och kommer det upp förslag som går på tvärs med grundläggande medborgarrätt kommer PP att inta en självständig hållning.

Men just frågan om mjukvarupatent visar ju på vikten av fokus på vissa frågor. Som jag förstår det byggde socialdemokraternas och moderaternas inställning till mjukvarupatentfrågan till stor del på missförstånd och att de inte hade satt sig in i frågan.

Mjukvarupatent är för oss programmerare vad en lista över förbjudna ord skulle vara för en författare - förutsatt att det dessutom vore svårt att få reda på vilka ord som är med på listan och vilka böjningsformer som är ok. Hur kan man lägga sin röst på ett parti som tidigare stött sådana absurditeter!?
... gröna eller liberala gruppen skulle det vara.


Nils Erik Lindblom: Jag har inte hört något att piratpartiet skulle stödja gröna eller liberala gruppen.
barnens bästa?

Det betyder allt eller ingenting.
Ett uttryck som kan vara packat
med innehåll eller helt tomt.
Så sluta använd det.


Nils Erik Lindblom: skall jag sluta använda orden?
Stödja och stödja (PP stödjer ju ingen grupp annat som en del i sin taktik), men de är de grupper som partiet nämnt som de mest sannolika plattformarna för PP:s politik. Det är inte skrivet i sten, men dessa alternativ har nämnts i många sammanhang. Förmodligen även i Ekots lördagsintervju med Falkvinge.

I den mån de tillåts gå med i grupperna kommer PP att välja den grupp som ger dem största möjlighet till att få genomslag för sin politik.
Hej... en tredje gång :)

Jag har inte ens nämnt fildelning, det är inte därför jag och så många andra röstar på PP.

Jag är litesmått trött på den frågan öht. Det är väl egentligen ingen som längre tror på ett par gnälliga miljardärer som inte uppdaterat sin affärsmodell. Det finns inga oberoende forskningsresultat som visar att fildelning kan kopplas samman med mindre försäljning! Hur kommer det sig att biograferna år efter år slår kassarekord på kassarekord? Att folk inte köper skivor beror väl mycket på att en skiva är svår att stoppa in i en Mp3 spelare. Exemplarsförsäljningstiden är slut. Det tåget har ju gått för länge sedan.

Vad det här handlar om är så otroligt mycket större och viktigare än vad ett par gräddlapande feta katter i Hollywood lyckats tuta i er politiker. Ni håller just nu på att undergräva hela vår demokrati. Det finns nog säkert inte många som vill leva i det samhälle som ni (s) och Bodström dragit upp riktlinjerna för. Detta kommer ni förmodligen bli varse om i kommande riksdagsval också. Då pratar jag om alla partier, över blocken mao.

Du svarar inte ens på mina frågor kring IPRED, FRA och datalagringsdirektivet. Det är ju där det bränner. Står du inte för vad ni själva byggt upp?

Och ja, PP kommer att stödja liberalt eller grönt, såtillvida det inte är "huvudet-under-armen" saker.


Nils Erik Lindblom: Socialdemokraterna har inte ens lagstiftat om Ipred och FRA. Utan det har den nuvarnde regeringen gjort. men dom nämns inte ens i samtalet. Kan piratpartiet tänka sig att samarbeta med Reinfeltd och Beatrice Ask om dom kommer in i riksdagen 2010.
Det kan väl knappast råda någon tvekan om att socialdemokraterna har ungefär samma inställning till FRA- och Ipred-lagen som moderaterna plus/minus marginella justeringar eller mer sentida populistiska ändringsförslag. Datalagringsdirektivet m.fl. integritetskränkande lagar och förslag är det ju socialdemokraterna och Bodström som ligger bakom. Både (s) och (m) framför kritik när de är i opposition för att sedan genomdriva de integritetskränkande lagarna när de sitter i regeringsställning. Så ser tyvärr den bistra verkligheten ut.


Nils Erik Lindblom: Men jag har inte hört någon kritik mot att Reinfeltd och Ask har genomfört den här lagen utna bara kritik mot Bodström
Alltså, du kan väl inte förneka till att det är (S) som skapat IPRED, FRA och datalagringsdirektivet. Att du/ni nu kritiserar det när alliansen drar igenom det säger mer om dig än mig. Minns riksdagsdebatten väldigt tydligt när IPRED klubbades. (S) röstade för.

Tycker du personligen att IPRED, FRA och datalagringsdirektivet är något bra och positivt?

Jag har inga problem med samarbete med Reinfeldt och Ask om det ger något bra för oss, människorna i sverige mao. Jag känner att 1% mer eller mindre i skatt gör detsamma. Sålänge det inte innebär samarbete med SD så spelar det ärligt talat ingen roll. Skillnaderna är ju ändå hårfina.

Jag känner att du undviker mina frågor angående det som eg. spelar roll, kränkningar mot de mänskliga rättigheterna. Hela Bodströmsapparaten. Själv blir jag orolig att höra att han är intresserad av samma post om (S) skulle ta makten vid nästa riksdagsval. Nu tror jag dock inte detta kommer att hända. Folk har inte glömt, kommer inte glömma. Även om ni nu 2 dagar innan detta valet talar om intigritet och fildelning som om ni ALLTID varit för det.

Vänligen
Pelle


Nils Erik Lindblom: Samma gamla sosse hat. Det är ändå sa att det Reinfeldt och Ask som infört den här lagen och du kan tänka att sammarbeta med dom som har beslutat om lagen som du kritiserar.
Själv minns jag riksdagsdebatten när FRA-lagen klubbas väldigt tydligt. (mp) och (v) framförde stark kritik, medan socialdemokraternas kritik var som ett mantra: "vi fick inte vara med och påverka". Den principiella kritiken mot massövervakning och integritetskränkningar lyste med sin frånvaro.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM