TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Europa har nu blivit en demokrati istället för ett slagfält. Man vad bryr sig européerna om det. Dom verkar i alla fall inte tycka att det är i valunorna som man skall visa att man tror på demokratin.

2009-05-12, 20:04  Permalink
Andra bloggar om:  


Nej EU är ingen demokrati och det var inte avsikten heller.

Alltför ofta används 'demokrati' som ett honnörsord för något som anses vara bra.

EU är en sammanslutning av demokratier och Europaparlamentet är inte den lagstiftande församling.
Lagstiftande församlingar är något som vi röstar till i demokratier. Att så inte gäller för EU kan vara ett skäl till att folk är lite avvaktande.

Parlamentet är en referensgrupp och innan förslag kommer till parlamentet så skall medlemsnationerna ha dragit kommissionens förslag i sin regering och om det skall vara tal om demokrati så skall förslagen diskuteras offentligt i varje lands lagstiftande församling.

Lissabonfördraget känner de flesta inte till och därför skall det stoppas och förespråkarna för EU börja om från början. Tala om vad EU är och tala om hur samarbetet skall organiseras för bästa effektivitet - och sedan kan vi rösta - nationellt i varje medlemsland.


Nils Erik Lindblom: Tänker du rösta i valet till EU Parlamentet?
EU var ett fredprojekt för att förhindra att Frankrike och Tyskland krigade med varandra. Men nu utvecklas EU mot en demokrati. Jag tycker det är bra om Europa kan ha en gemensam politik. Ett stort probelem med EU är att det är uppbyggd efter nyliberalismens filosofi. Och med Lissabonfördraget vill man skapa dom rättigheter och tryggheter som fackföreningar och Socialdemokratiska partier alltid kämpat för. men jag förstår att dom som är för en ren markand är motståndare till Lissabonfördraget
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM