TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

1 maj, visst är det något speciellt med 1 maj. Något att se fram emot. Och i år var det verkligen fint väder, varmt och soligt och fler människor hade kommit ut för att lyssna på Sofi, Anneli och Olle. Som vanligt samlades vi på Järntorget och där var det olika aktiviteter för att roa barnen.
Första maj är en fest för oss socialdemokrater där vi manifesterar det vi tror på och kämpar, för, det är inte bara en demonstration mot orättvisor utan en högtid där vi visar vårt alternativ. Och man kunde se det på dagens första maj att dom som demonstrerade tyckte det var roligt att vara ute och demonstrera. Det var alla åldrar, det var unga örnar, ssu, det var stadsdelsföreningar och verkstadsklubbar. Det var en glädje att ute och manifestera 1 maj och det var ilska mot världens orättvisor och den politik som alliansen bedriver.
Anna Johansson inledde på Götaplatsen och presenterade talarna, först ut var Sofie Bringsaas, ssu distriktsordförande. Sofie pratade självklart om ungdomsarbetslösheten, men hon pratade även om miljön och valet till EU parlamentet. Efter Sofie kom Anneli Hultén och hon pratade vardagssolidaritet och respekt för varandras olikheter. Och att trots att vi står i vårvärmen så känner vi hur bistra vindar som viner. Anneli pratade givetvis om saker som berör henne som Göteborg och miljön och givetvis om EU. Sist upp i talarstolen var Olle Ludvigsson. LO ordförande, Volvo arbetare och kandidat till EU Parlamentet. Olle talade mycket om hur landet Sverige håller på att förändras i grunden, hur dom rika blir rikare och dom fattiga fattigare. Han undrade om solidariteten kommer att överleva om dom som blir arbetslösa inte kan leva på det stöd som samhället ger dom. Olle pratade mycket om hur viktigt det är med samhällsgemenskap. Olle är ju en Socialdemokraternas kandidater till EU parlamentet och som Göteborgare anser nog många av oss att han är vår kandidat. Olle pratade givetvis också om hur viktigt det är med EU samarbetet. 1 maj avslutades traditions enligt med att alla sjung internationalen. Jag gick hem med ett leende och tyckte att det hade varit en bra 1 maj.


2009-05-02, 20:37  Permalink
Andra bloggar om:  


Visst var det ett härligt 1:a maj Vi var uträknade,men så lätt är det inte att räkna ut oss. Nu är det lite dj- anamma igen. Nu är det vår tid om någonsin, inte i modern tid har orrättvisorna varit så stora och nu gäller det att vi
håller flamman brinnande i Ep val i, kyrkoval och till sist vinner vi riksdagval i finalen. Vi kan vi vill vi törs! Till sist segrar rättvisan!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM