TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi lovar och försäkrar
att aldrig någonsin
under några omständigheter
arbeta på sämre villkor eller till lägre lön
än det vi nu lovar varandra.
Vi lovar varandra detta
i den djupa insikten om att
om vi alla håller detta löfte
så måste arbetsgivaren
uppfylla våra krav!

 

Jag skriver inte det här för att kritisera IF Metal, utan berätta om facket.

Det finns många männikor som tror att facket är en organisation som styrs av maktfullkomliga pampor. som lever på medlemmarnas bekostnad.

Men facket är en av dom mest demokratiska organisation vi har och mycket mer demokratiskt än något företag. Facket styrs av sina medlemmar.

Jag skall inte berätta så mycket historia om facket  för kunskapen om varför och hur vi fick våra fackföreningar kan alla läsa sig till som är intresserade, vi har fortfarnade fria bibliotek som är öppna för alla, det finns dom som vill införa avgifter på biblioteketen. Men lite historia, facket bildades i en tid när arbetarna inte hade några rättigheter eller någon trygghet eller någon rättvisa och den störta tryggheten i facket var gemenskapen och solidariteten. Man gjorde saker tillsammans.

 

Nu glider jag bort lite från ämnet, det är lite lustigt att hyregästförenings som är en dom mest utskälla organisationer i arbetarrörseln, startade en av dom mest erkända, HSB. Men annars kan man säga att det som kännetecknade arbetarrörelsen var att man gjorde saker tillsammans. Det var fattiga arbetare som startade KF, HSB, OK , Folksam mm. 

 

Läs mer om löftet på LOs hemsida

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM