TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kommer Pripps och Carlberg och dom andra bryggerierna att stå och titta på om vi inför att små bryggerier får sälja sitt öl direkt på fabriken. Eller kommer dom att kräva samma rätt .
Senaste idag hörde jag på radio om ett lite bryggeri som ville ha gårdsförsäljning av sitt öl och dom menade på att eftersom dom var så små så var det lämpligt att dom kunde sälja sitt öl direkt till sina kunder.
Men jag tror inte andra öl vin eller sprittillverkare kommer att acceptera att bara mindre tillverkare har rätt att sälja sina produkter direkt till sina kunder utan mellanhänder, utan kommer att kräva samma rättigheter.


2009-03-04, 21:27  Permalink
Andra bloggar om:  


Ja. och ännu bättre att spola kröken,
Hälsningar
Starkportern fri!

Personligen anser jag att motboken bör återinföras för alla alkoholhaltiga drycker utom Starkporter (som bör kunna säljas fritt på Apoteken - så kallat receptfritt - till subventionerat pris med hänvisning till folkhälsan) samt folkporter som kan erbjudas i livsmedelsaffärer... :-)

Bortsett den utopiska visionen ovan är det ganska bra som det är. Man kunde önska att sortimentet i allmänhet var vad det var innan plockbutikernas införande ledde till nedskärningar på uppemot 70%... Då försämrades ju också servicen betydligt - den stackars personalen har idag inte längre samma möjligheter som förr att sprida kunskap och inspiration, men de gör så gott de hinner. Man kunde också önska att det var mindre komplicerat att importera saker utanför sortimentet. Man kunde önska att Systembolaget lagrade porter (och då inte bara Carnegie utan även andra lagringsbara sorter). Man kunde önska sig fler provningar och annan promotion på "bolaget"; kanske rentav en bistro... Nåväl, jag drömmer mig bort. Det sista jag vill se är att monpolet försvinner för då kommer det att gå att köpa industriöl, lådvin och brännevin på varenda bensinstation men det är tveksamt om det går att få bättre, mer kvalificerade produkter ens i de större städerna. Det är ju bara att åka utomlands och se hur välsorterat det inte är...

Jag slutar som jag börjar:

Starkportern fri.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM