TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Blanka vapen, död och förinstelse tycks vara det ända som världen tror på idag. Hur kan man annars förklara det som händer i Israel nu. Jag var i Auschwitz för några månader sen. Det var fruktansvärt att se och höra om allt som har hänt där. Och då är det extra tråkigt att se att Israel inte är den freds stat som alla hoppades på att den skulle bli. Jag vet, Israel har under hela sin livstid krigat med palestinerna. Både judar och palestiner har upplevt terrorn från fienden och hur ond bråd död kan slå till från ingenstans.
Men all död under alla dessa år har inte lett någonstans, utan dödandet bara fortsätter. Var det ett misstag att ge Judarna en eget land, det land som bibeln beskriver som Judas land. Men som befolkades av ett annat folk.

 

Det här är inga enkla saker och det kanske inte finns något svar, men samtidigt måste vi kämpa för alla människors fred och frihet.

 

 2009-01-06, 19:52  Permalink
Andra bloggar om:  


Landet befolkades inte bara av ett annat folk. Judarna var i majoritet i det område som FN tilldelade den judiska staten, samt också i Jerusalem!

Det är märkligt att du talar om att "ge" någon ett land. FN:s erkännande av Israel var bara ett formellt erkännande av vad som de facto redan existerade där.

Förbindelsen att återupprätta det judiska nationalhemmet i Israel skrevs redan 1923 och gäller fortfarande. Detta var alltså nästan två decennier FÖRE Förintelsen, så jag förstår inte varför du fösöker göra sådana motbjudande anspelningar.

Överhuvudtaget luktar ditt inlägg fördomar och okunnighet. Skulle det vara "Auscwitz" att försvara sig mot en aggresiv terrorgrupp som skjutit 6000 raketer mot israeliska skolor och barn i 8 år? Att de har valt att angripa från tätbebyggda städer visar att de är en terrorgrupp som måste oskadliggöras. Hamas använder den palestinska civilbefolkningen som sköldar.

Synd.


Nils Erik Lindblom: Läs mitt inägg igen , jag skriver att båda folken upplevt terror. Är det fördommar att kritisera att ett land förtrycker ett folk? Är det en fördom att kritisera att Isreal förtrycker palestinerna? Har inte palestinerna någon rätt till liv . Tycker inte du att det bästa vore en gemensamt stat med ett gemensamt parlament?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM