TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sverige Radio och Sveriges Television anser jag är en av dom friaste medierna. Alla som har en tv betalar en avgift och vi slipper reklam avbrott i programmen. Och tillsättandet av ordf för SR och SVT görs av regeringen som har valts av folket. Kan det vara mer demokratiskt och fritt?
Nu tycker tydligen inte alla att en stats television är speciellt demokratiskt eller fritt, utan att licenstv är ett tvång som staten tvingar på fria människor. Men alternativet till licenstv är reklam tv. Är det mera frihet att få se en massa reklam avbryta tv programmen.
När TV 4 kom som den privata kanalen som skulle ha tillgång till det fria marknätet. För det var många som tyckte att det inte var någon frihet om inte det fanns en privat kanal på marknätet, man skulle kunna se tv4 utan parabol, men tv 4 var en privat kanal som skulle finansieras med reklam, men reklamen skulle inte få avbryta tv programmen utan låg emellan, men reklamförsäljarna var väl inte så förtjusta i detta för då kunde ju folk göra annat under tiden, så nu har även tv 4 avbrott i programmet för att visa reklam. Och det är klart finansierar man tv verksamheten så vill man visa sin reklam så folk konsumerar ”rätt” varor.
Trots alla som tycker licens tv är omodernt och odemokratiskt så finns det väl inget riktigt motstånd mot Sveriges Radio eller SVT. För tillskillnad mot reklam tv så kan riksdagen besluta att lägga ner sr och svt och det är det som är demokratin att svenska folket bestämmer över sr och svt. Men jag har inte hört något parti som föreslagit det, men däremot var det en del av den moderatledda regeringens påtänkta ministrar som hade bojkottat att betala tv licens, men dom sa inget om att bojkotta att titta på svt:s produktion.


2009-01-04, 20:42  Permalink
Andra bloggar om:  


jan Miild vill inte svt bli granskade av ..fri tv?


Nils Erik Lindblom: vad är fri t.v.?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM