TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Jag utgår inte från att de som har makten behöver skyddas. Jag frågar vems makt och frihet författningsdomstolen skall skydda . Men jag säger hela tiden att dom politiskt valda skall ha det yttersta ansvaret för politiken i Sverige. Begränsar man politikernas inflytande så begränsar man också väljarnas inflytande och valdeltagande kommer att minska. Sverige har högt valdeltagande vilket visar att medborgarna litar på politikerna. Socialdemokratins innersta bevekelsegrund är att göra politiken till en plats för alla medborgare, att delta i.


2009-01-04, 18:41  Permalink
Andra bloggar om:  


Instämmer!
Vi har redan en författningsdomstol - i EU - och den fungerar inget vidare. Alla "felaktiga" domslut blir enligt uppgift juridiska konserverande prejudikat!
"Begränsar man politikernas inflytande så begränsar man också väljarnas inflytande"

Jaså, hört talas om folkomröstningar? Man kan knappast säga att de ökar politikers inflytande eller att de minskar väljarnas inflytande.

Hur i all världen ska man kunna kontrollera att riksdagen följer lagarna om inte en opartisk domstol (KU är allt annat än det) prövar besluten? Har du eller någon annan socialdemokrat ett alternativ så är det sedan länge dags att föra fram det.

Det enda hållbara argumentet mot en författningsdomstol är att icke folkvalda inte ska kunna överpröva ett parlaments beslut. Det vilar dock på grunden att en domstol inte kan väljas?

Varför inte?
Varför kan inte folket välja vem som ska sitta i författningsdomstolen, efter att dennes kompetens fastställts på något sätt?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM