TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vad trött jag blir när jag hör att kriget mellan Hamas och Israel, blommat upp igen nu i julhelgen. Kommer det att bli fred någon gång, eller kommer kriget alltid att vara en del av livet i Israel/Palestina? Vad för människor blir det av att föddas och leva i ett land med ständigt krig? En gemensam stat för palestinier och judar är det ända vägen för fred. Att leva tillsammans och ta gemensamt ansar för fred.

2008-12-28, 13:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej och gott nytt år!

Jag tror att detta problem kommer att hålla på så länge som israel inte har en hel "landenhet" kan man säga så?
Vad jag menar är att 1949 bildades och skapades problemet som aldrig kom att axepteras av arabvärlden, Staten Israel. Detta tror jag var västvärldens svar till judendomen , samvets-julklappen till ett folk som så när hade blivit utrotade av tyskland under andra världskriget. Men marken som man överlät kan tyckas vara öken och karg för oss men inte för det folk som redan var etablerade där i Palestina. dom såg detta som ett svek och förbannade den dag då vi i västvärlden "sålde" deras land. Att sedan låta gaasa- remsan ligga där som en atoll mitt i den nya staten kom att bli det största problemet för Israel, deras "cancersvulst" som dom nu försöker att bli av med till varje pris.
Jag tror att Israel kommer att "äta upp" Folket som bor på och i Gaasa och sedan införliva detta landområde som sitt eget. Något annat alternativ finns det inte för Staten Israel.
MVH.
Rolf


Nils Erik Lindblom: Du har helt rätt. Men vi kan ju inte låt Israel göra Palestinerna fredlösa. Vi måste ju kämpa för Palestinerna får leva i fred och frihet och jag tror att det ända sättet är en gemensam stat.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM