TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Volvo vill ha EU–räddningslån. Enligt Volvo hade dom klarat det själva om det hade varit en normal nedgång. Men nu handlar det om en situation dom aldrig tidigare sett. Under tredje kvartalet dog lastbilsmarknaden totalt framförallt i Europa och Nordamerika. Jag läste detta i dagens Göteborgs-Posten.
Allt började för oss här i Sverige med att Volvo personvagnar sålde allt mindre bilar och alla sa att Volvo gjorde fel bilmodeller. Nu kommer det nya varsel varje dag och vi väntar på att både Volvo personvagnar och Saab skall säljas av sina Amerikanska ägare. Eftersom GM, Chrysler och Ford är konkurshotade. Det känns lite overkligt att tre så gigantiska bilföretag är på väg att upplösas, men det har hänt förut att stora industrier har gått under. Titta hur det har gått för Englands bildindustri, dom märken som har överlevt ägs idag av icke brittiskt kapital. Men frågorna är många. En är om ens amerikanarna tycker att det var värt att Bush offrade USAs ekonomi för att få billig olja från Irak. En annan är hur kommer världen att se ut på andra sidan av den här krisen?


2008-12-17, 22:51  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM