TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Göteborgs-Posten skriver på sin ledarsida om den sifo undersökningen som tidningen beställt. Enligt undersökningen kommer sverigedemokraterna in riksdagen och enligt undersökningen är det hos LO arbetarna som dom flesta sympatisörerna finns. Så Göteborgs-Postens ledarsida tycker att ansvaret för att inte sverigedemokraterna får inflytande över politiken i Sverige ligger hos LO och socialdemokraterna. Lite märkligt tycker jag, andra år främst när vi ha val, brukar alla borgliga media tycka att LO lägger sig i politiken för mycket och borde vara mer neutrala och då bör man väl inte heller motarbeta sd. Det måste även ligga ett ansvar på regeringen Reinfeldt att sd går framåt, dessutom har inte Reinfeldt tagit avstånd för att samarbeta med sd vid en regeringsbildning efter nästa val. Sedan undrar jag också över vilket ansvar en tidning som Göteborgs-Posten anser sig ha över det politiska tillståndet som råder i staden och landet.
Sd är här för att det finns människor som tycker att Sverige är för svenskarna och att man inte vill dela med sig av vårt land. Dela med sig med dom arbeten som finns och den välfärd vi producerar. Varför man inte vill dela med sig kan vara massor av orsaker. Oftast handlar det om okunskap, därför är det viktigt att pratar med varandra på våra arbetsplatser och i våra skolor eftersom det är så kunskap sprids och det är då vi har störst chans att möte människor från olika kulturer.
Ledare i Göteborgs-Posten

 Att Sd ökar beror på att det mångkulturella projektet inte har något brett folkligt stöd. Projektet är helt och hållet initierat av politiker som vill känna sig goda.

Att många LO-medlemmar sympatiserar med Sd beror väl helt enkelt på att många medlemmar bor i segregerade och otrygga områden som de vill flytta från, men som de inte har råd att lämna.

Till sist en fråga som jag brukar ställa till politiker, oavsett partifärg. Svara ärligt är du snäll.

Om man som jag anser att Sverige bör minska flyktingmottagandet till att endast motsvara vår proportionella andel av EU:s befolkning, vilket parti tycker du att jag ska rösta på då?


Nils Erik Lindblom: Att Sverige är mångkulturelt är inget mål i sig utan beror på vi har öppnat våra gränser för människor som har varit utsatta för förtryck i sina hemländer och jag förstår ju så här i efterhand att vi inte kände till alla probelm som uppstår när olika kulturer möts. Men jag anser fortfande att man måste hjälpa folk som förtrycks och tycker det är tråkigt att inte alla har den uppfattningen.
Jag har svårt att se hur Sd skulle kunna missa riksdagen 2010. Jag har pratat med inbitna sossar som nu verkar vara på väg att överge Er till förmån för Sd. Mona Sahlin är Sd:s bästa valarbetare, jag hoppas att hon sitter kvar på sin post i många många år till.
Håller med om att det ologiskt att säga att det beror på LO att sd växer och att ledarskribenterna borde vara konsekventa med att LO inte ska lägga sig i politik (som går utanför arbetsrelaterade frågor).

Jag tror inte att sd skulle gå tillbaka om Reinfeldt tog avstånd från samarbete. Snarare skulle det ge sd sympatiröster. Så där tror jag att m och v har rätt.

Jag tror sällan det beror på okunskap att folk stöder sd. Varför har sd i så fall svagt stöd i kommuner med lite invandrare (Vellinge, Täby, Danderyd, Stockholms innerstad, stora delar av Norrland)? Ju större kunskap och erfarenhet svenskar har av hur det är att bo i eller nära mångkultur, desto mer benägna tycks de vara att rösta på sd.
Nils Erik Lindblom: Jag tror inte heller att sd tappat väljare om Reinfeldt tar avstånd från sd. Men jag regagerar på Göteborgs-Posten kräver att socialdemokraterna skall ta ansavr för lo medlemmarna inte röstar på sd, samtidgigt som man inte lägger något ansvar på Reinfeldt. jag kämpar för att människor skall ha det bra , oavsett hudfärg och det har kommit många människor hit som har haft det så svårt i sitt hemland att dom varit tvugna att bryta upp och lämna allt. Jag tror att om lär känna invandrare så kommer man att acceptera varandra. Det är bra både för invandraren och svensken med ömsesidig kontakt.
Det mångkulturella samhället har sina brister och dessa har politiker från samtliga nuvarande riksdagspartier inte velat se eller kunnat lösa.
Och eftersom dessa inte tagit upp det på agendan
så har en plats blivit ledig för Sd och deras ev framgång 2010 i valet beror givetvis på hur de andra reagerar.
Och detta, tror jag, är anledningen till att en del kan tänka sig att byta parti till Sd.
Som nån skrev ovan så är många låginkomsttagare från LO-kollektivet.
Inte bara svennar utan många invandrare som själva inte tycker det fungerar bra som det är nu.
Jag tror inte alls att majoriteten av Sd väljare skulle vara "rasister", däremot oroliga och otrygga medborgare på marginalen.


Nils Erik Lindblom: Vi har öppnat Sverige gränser för folk som har förtryckts i sina hemländer, det är anledningen till att vi har fått ett mångkulturelt samhälle. Jag tror inte heller att majoriteten av sd väljare ar rasister. Utan väljare som tror att invandrare är en mer prioriterad grupp än dom själva. Det är så lätt att tro att någon får mer. att man blr orättvist behandlad. Men det bästa sättat att se invandrare har det är att lära känna en och det även ett bra sätt för invandrare att se på sverige med mer svenska ögon.
Kan det vara så att det är demokratin i sig som bär ansvar för sverigedemokraternas framgångar?

Jag får känslan av att socialdemokratin vill stoppa sverigedemokraternas intåg i riksdagen med alla medel man kan ta till.

Vi minns ju socialdemokraten Monika Rydin som dömdes i domstol för att kasta bort sd:s valsedelar.

Hur se dagens sossar på demokrati egentligen??

tacksam för svar:)


Nils Erik Lindblom: Socialdemokraterna var med och skapade demokrati i Sverige tillsammans med liberalerna och dom konservativa var emot, dom konservativa kallar sig moderaterna idag
En anledning till att också en hel del akademiker som jag uppskattar SD är att de är mindre politiskt korrekta.

Det ÄR ett faktum att en massa otyg har hänt i Europa tack vare muslimer. Det är helt omöjligt för de svenska partierna att berätta vad den enorma välgörenheten mot muslimer - större än resten av Europa tillsammans - har kostat. Samtidigt har - konstigt nog - inställningen mot Israel blivit allt mer antisemitiskt. Att Abbas fortfarande inkluderar Israel i sitt dröm-"Palestina" är det inte politiskt korrekt att berätta...... Utom inom SD.
Om SD får en vågmästarställning så är det första ni behöver göra är att göra er beroende av SD för att rösta bort regeringen. Annars kommer alliansregeringen att sitta kvar, utan SD:s stöd. Att då gå ut och säga att man aldrig någonsin kommer att göra sig beroende av SD, är ju en ren bluff och lögn.

Förövrigt har ju ni ljugit förut om att ni aldrig skulle göra er beroende av SD.

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2190676

Nu har ni har ju deklarerat att ni vill bilda regering med det gamla svenska kommunistpartiet. Vad kan vara vidrigare än det?


Nils Erik Lindblom: Nej det var inte alls bra det som hände i Kävlinge, det får jag hålla med om.
Det är nog lite naivt av dig att tro att allt som behövs är att man lär känna en invandrare - det gör nog de flesta av oss redan. Problemet ligger inte hos den enskilde invandraren utan i att vi tagit emot en alltför stor mängd människor som sedan inte velat integrera sig i samhället utan själva väljer att stå utanför. Detta har svensken tröttnat på. Att dessutom dagligen få höra om att folk inte söker sig hit med flyktingskäl utan bara vill ha en ekonomiskt bättre tillvaro och inte vill förstå de skyldigheter som är kopplade till våra rättigheter gör en bara trött - på politiken som främjar detta.


Nils Erik Lindblom: Hur många invandare har varit hemma hos en svensk eller tvärtom och verkligen försökt sätta sig in i varandras problem. jag tror att det är den ända vägen att gå, att lära sig förstå varandra.
" Att dessutom dagligen få höra om att folk inte söker sig hit med flyktingskäl utan bara vill ha en ekonomiskt bättre tillvaro och inte vill förstå de skyldigheter som är kopplade till våra rättigheter gör en bara trött - på politiken som främjar detta. "

Jag kan lova dig att många, många söker sig hit av flyktingskäl! Det finns säkert även och annan som inte gör det, likaväl som det finns de som inte vill förstå de skyldigheter som är kopplade till våra rättigheter. Kan även tillägga att det finns de som inte följer våra lagar och förordningar också.

Men varför begära mer av flyktingar och invandrare än av svenskar och svenskfödda? Du kan väl inte sanningsenligt påstå att varenda svensk är ärlig, inte bryter mot de skyldigheter vi har och att de inte försöker tillskansa sig ekonomisk vinning?

Jag blir så trött, på de som likt dig, tror att svenskfödda är helgon och alla andra är djävulen själv!

"Nils Erik Lindblom: Socialdemokraterna var med och skapade demokrati i Sverige tillsammans med liberalerna och dom konservativa var emot, dom konservativa kallar sig moderaterna idag"

Det stämmer men jag menar DAGENS socialdemokrater.

Sedan har du fel då du skriver att mångkultur inte är ett ändamål i sig. 1973 beslutade riksdagen att vi skulle bli ett mångkulturellt samhälle.

Göran Persson: Regeringens prop (1997/98:16) förklarar att svenska folket saknar ”en gemensam historia”

Mona Sahlin beundrar invandrare för att dom har något som knyter dom samman, en gemensam historia och vad har vi? -Jo midsommarafton o sådana töntiga saker.

Jens Orback har sagt att vi ska behandla våra invandrare med respekt för när vi blir i minoritet vill vi att dom ska göra detsamma med oss.

Vad har detta med att hjälpa flyktingar att göra?
Nils Erik Lindblom: Jag måste ta reda på vad du menar, när du frågar vad socialdemokratena har för för inställning till demokrati. Jag ser demokratin som en av grundpelarna i vårt samhälle.
Men jag förstod inte din sista fråga. Du skriver "Vad har detta med att hjälpa flytingar att göra?"
Christina (igen): Jag blir så trött, på de som likt dig, tror att svenskfödda är helgon och alla andra är djävulen själv!

Var i mitt tidigare inlägg står det något om att "alla andra är djävulen själv"?
Det är nog snarare dig man blir trött på, du som förvanskar alla inlägg man gör efter din agenda och som styvnackat sprider nidbilder omkring dig. Jag vill inte diskutera med dig på andras bloggar, så hej igen.

Till er andra som kan debattera på vanligt sätt: Jag har i hela mitt liv röstat socialdemokratiskt men efter att ha stött på ett antal antidemokratiska debattörer här på s-info så kommer jag nog att tänka om till nästkommande val. Ni borde faktiskt få lite ordning på era egna medlemmar. Man måste få diskutera politiken bakom invandringen utan att debatten reduceras till kritik mot de enskilda invandrarna.
Hej Nisse,

Tycker att du svarar bra! Såvitt jag vet är Sverige ett av få länder som följer FN´s flyktingkonvention och det har vi väl all anledning att vara stolta över?

http://www.migrationsverket.se/index.jsp?
swedish/asyl/vemfar.html

EU-kommissionen ska mellan 2007-2010 se över hur vi ska kunna få samordnade asylregler inom uninonen. Det innebär knappast att FN´s flyktingkonvention kommer att skrotas, utan kanske att fler stater som skrivit under konventionen kommer att tillämpa den?

http://ec.europa.eu/sverige/documents/eudirekt070607.pdf
"Asylregler i EU ses över
EU:s medlemsstater måste kunna erbjuda samma skydd
till flyktingar oavsett var de ansöker om asyl."
Nils Erik Lindblom: Hej Barbro! Jag tycker det är viktigt att man för en sansad debatt, det handlar ju om människor och liv.
Att de är förtryckta i sina hemländer är ju ingen anledning till att öppna landsgränserna. Vi kan inte hjälpa hela världen. Sverige är inte oändligt stort och de som för invandringen bor själva långt ifrån eländet. Ett svar till frågan "Vem bär ansvaret för att sd ökar?" så måste det finnas en anledning till att ett parti får stöd, i detta fall; den misslyckade integrationen.


Nils Erik Lindblom: Att människor är förtryckta i sina hemländer är just en anledning att ge dom en tillflykt i Sverige. Den socialdemokratiska politiken är i grund och en botten en frihets poltik för förtryckta männsikor, så det har alltid varit en självklarhet att vi skall hjälpa människor i nöd. Därför har det varit ett självklart inslag i den socialdemokratiska politiken att ta emot flyktingar. Jag tycker det är tråkigt att inte alla ställer sig bakom en human politik för människor i nöd.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM