TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag håller på att ”explodera” efter att ha hört Littorin i 2 dagar slänga ur sig en massa påståenden och saken blir ju inte bättre när våra journalister inte ställer Littorin tillsvars, han sitter ju ändå i regeringen och är arbetsmarknadsminister och har ett visst ansvar. Igår sa han att regeringen inte tänker göra några insatser för de arbetslösa, för han tyckte att det var företagens ansvar att ta hand om dom arbetslösa. Ett företag som inte får in några order och måste avskeda sina anställda, vad tror Littorin att dom företag som måste säga upp personal har för resurser att satsa på arbetslösa och vore det så skulle dom inte behöva säga upp någon. Men idag sa Littorin att dom fackförningar som inte har tagit en extra försäkring som täcker upp lönebortfallet vid arbetslöshet inte tar ansvar för sina medlemmar. När den moderatledda regeringen kom till makten så var första dom gjorde att höja avgiften till a-kassan och sänka ersättningen vid arbetslöshet. Och som svar på detta har vissa fackförbund infört en försäkring som skall täcka den ersättning som Littorin och regeringen har sänkt. Och sedan skyller han på facket att dom inte har ansvar. Försäkringen gäller bara fram till 2010 och kan bara brukas vid ett tillfälle på 12 mån. ( Gällde Svenska Målareförbundet som beslutade att inte införa försäkringen).

Inte blir jag upprörd av att "fuskaren"Littorin agerar som den borgare han är.Däremot blir jag illa till mods när jag läser f.d lo-juristen Kurt Junesjös krönika i senaste nr av Folket i Bild.Där säger han att "Oåterkalleliga försämringar i grundläggande fackliga rättigheter har inträffat eller kommer ,om inget händer ,att genomföras".Det han bl.a syftar på är förhandlingarna om ett nytt huvudavtal mellan LO och Svenskt Näringsliv.Han är oroad över att fackmedlem-marna inte informerats,eftersom de hotande eller redan raaliserade försämringarna är så ingripande att något motsvarande inte skett i svensk arbetsrätt under mer än hundra år.
I sin mycket tankeväckande text tar han också upp Lavaldomen,Lissabonfördraget och Stråtutredningen.Krönikan rekomenderas till läsning av alla fackligt och politiskt intresserade.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM