TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Turordningslistan är den nästa bästa saken som facket gjort och som bara överträffas av a-kassan. Det sorgliga är att det finns äldre som lämnat a-kassan just pågrund av att turordningslistan finns. Jag är målare och idag har måleriyrket åter blivit vädigt sesongsbetonat och många målare blir arbetslösa på vintern. Det kan vara överhettat på sommaren och det finns inte målare att uppbringa till alla jobb som behöver göras och på vintern riskerar målare arbetslöshet. Dessutom sliter måleriyrket väldigt hårt på kroppen och dom flesta målare klarar inte av att jobba fram till 65 år och då känns det overkligt att det finns krav på man skall jobba längre än till man blir 65 år.

Men jag tänkte ta upp turordningslistan. För jag hör i bland målare som säger att dom tycker att äldre målare som ofta är utslitna kunde få gå hem på vintern när arbtslösheten kommer istället för dom yngre. Och då försöker jag förklara att vi kan aldrig gå med på det. Vi har skapat turordninglistan för att skydda dom äldre mot arbetslöshet och att vi får inte glömma att det finns grupper som vill avskaffa turordningslistan helt och inte bara lite grann som moderaterna,fp, centern, kd och mp har gjort tillsammans.Turordningsreglerna är utmärkta för att hindra rörlighet, stänga ute nysvenskar och ungdommar.

Turordningsreglerna gör att man både tänker en, två eller tre gånger innan man byter arbetsgivare. Är det värt att för en tusenlapp i månaden hamna sist på nästa jobb? Är det värt att byta från en arbetsgivare man vantrivs hos till en annan när man hamnar sist på listan?


Nils Erik Lindblom: Du menar att det skall vara lättare av avskeda äldre människor som har svårare att få ett nytt jobb och lättare att avskeda människor som vågara kritisera arbetsmiljön och säkerheten på arbetsplatserna.
Det är bara och hoppas att LO står emot Svenskt Näringslivs krav på slopande av turordningsreglerna i förhandlingarna om ett nytt huvudavtal.Men då måste nog LO börja mobilisera sina medlemmar till försvar för turordningsreglerna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM