TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ur "gulingarnas bibel" (Gulingar var ett ord som förr använde på strejkbrytare)

 

Jag är emot fackföreningar. Därför är jag också motståndare till alla förbättringar som har uppnåtts av fackföreningar under gångna år. Jag vill inte ha någon betald semester, ingen sjukledighet, ingen löneförhöjning, ingen pension, ingen sjukförsäkring, inga andra sociala tryggheter, ingen övertidsersättning eller skydd mot godtycklig uppsägning.
Dessutom avstår jag från alla försök att bibehålla dessa förhandlade rättigheter, ej heller är jag intresserad av alla förbättringar som i framtiden uppnås i fackliga med arbetsgivaren.2008-09-22, 22:35  Permalink
Andra bloggar om:  


Hur är det i länder där anslutningsgraden är lägre och facken svagare? Är det vatten och bröd som gäller för arbetare i dessa länder?


Nils Erik Lindblom: Du har hajat att arbetarna inte har det så lett när dom inte kan vara medlemmar i facket, facket är vi tillsammans .
Tror många inte fattar vad facket är och gör.
Att de har svårt få ut sin info är beklagligt.
Alliansen de kämpar nog med näbbar och klor att a-kassan ska bli obligatorisk.
Ja det låter bra. Men a-kassa och fack hör ihop anser jag det ska höra ihop helt enkelt.

Men som sagt folk verkar inte förstå vad en fackförening är. En fackförening är eller har varit en sammanslutning av arbetare som en motpart mot arbetsgivare för att därigenom skapa en balans så arbetarklassen får del av det arbetarna utför åt ett företag.

Alliansen vill alla ska vara medlemmar i a-kassan och därmed facket, d.v.s arbetarnas fack. Svanberg ska också betala a-kassan är det tänkt men samtidigt som det sker får han ju som direktör även vara med som arbetare hur stämmer det, Hans vilja att som fri lottsedel få företräda arbetarna blir ju konstigt , han kommer självklart föra över näringslivets fördelar som gynnar företaget men inte arbetaren.

Detta fenomen upplyses inte om från alliansen.
Facket är för arbetarna likaså a-kassan.

Vill företagsledare direktörer ha a-kassa ska de ha den från näringslivet eller företagarna inte från arbetarnas kassa.
balansen mellan arbetare företag måste finnas blir en enväldig så blir ju förmodligen arbetarna stora förlorare, får arbetsgivaren full makt då blir det för arbetarna som för de arbetare som är i Dubai. långa arbetsdagar dålig arbetsmiljö långa arbetsdagar men en lön som enbart räcker till mat och knappt det.

Vet inte om jag lyckades förklara , hoppas någon kan skriva bättre och förklara bättre.
Eric

I tex. USA så visar statistiken att fackanslutna arbetsplatser har 20% mer i lön än icke fackanslutna.

Problemet är bara att en arbetsplats utan fack där någon vill gå med där leder det till att personen avskedas. Det är alltså en diktatur och inget samarbete. Och Ja det är ställt utom allt rimligt tvivel att länder med hög grad av fackanslutna har högre löner och högre levnadsstandard samt välfärd än motsatsen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM