TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Man kan ju undra varför inte Milton Friedmans och Chicagoskolan nyliberala politike som har praktiserats i andra länder som har varit i kris skall praktiseras i USA. I stället för ett stålbad för bankerna och försäkringsbolagen så väljer USAs statsmakter att stjuta till pengar.

Är den fria marknaden bara hyckleri?

 

 

 

 2008-09-17, 20:44  Permalink
Andra bloggar om:  


Den kris vi ser nu har inte mycket marknadsliberalism att göra. Den har uppstått pga FED centralplanering av räntan. På en fri marknad så skulle räntan avgöras av utbud och efterfrågan av krediter, dvs sparvilja och lånevilja i ekonomin.

Så är inte fallet nu och en massa billiga krediter(utan täckning)har strömmat ut från centralbanken. Man får en bubbbla och sen kommer krisen när man märker att det bara var luft.


Nils Erik Lindblom: Tänkte inte på det, att den fria marknadsliberalismen aldrig gör fel utan det alltid är någon annanledning till att det inte fungerar. Ungefär som hos kommunisterna. Har ni samma lärare?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM