TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu startar snart OS i Kina och det talas åter om att vi borde bojkottas OS. Men skall vi göra en effektiv bojkott av Kina så skall vi sluta och köpa deras varor. Men har vi råd med det i västerlandet att inte köpa av Kina. Beror inte mycket av vår höga konsumtion att vi köper varor som är tillverkade i Kina. Om vi istället köpte kläder och elektronik som var tillverkade i väst skulle vi då ha råd att konsumera lika mycket som vi gör idag. Och hur glada blir vi inte när något av våra företag får en order från Kina, men om vi slutade handla med Kina så skulle försäljning till Kina upphöra. Och slutar vi handla med Kina så kan inte heller företagen i väst hota med att flytta sin verksamhet till Kina.
Jag tycker det är populistiska utspel när man pratar om bojkott att OS i Kina, man vågar offra några idrottsmän som har lagt ner hela sitt liv för få vara med i OS. Men att sluta handla med Kina är det ingen som pratar om.


2008-07-29, 22:22  Permalink
Andra bloggar om:  


Om du tycker att jag är opportunist, så OK.
Och handelsbojkott, ja det kanske är rätt väg!
Handelsbojkott, kanske. Nu är det dock OS, som är närmast i folks medvetande. Om inte annat, så borde svenska och andra för Kina utländska politiker, stanna hemma! Idrottsmännen kan bojkotta åtminstone invigningen. Nu kommer Kina också, enligt text-TV att censurera Internet under OS! När skall måttet vara rågat, om inte nu? Vad krävs för att omvärlden skall *tordas* reagera och främst agera?
Någon j*vla måtta får det väl ändå vara på idrottsintresset, eller kanske vi skall säga det ekonomiska intresse som Kina numer utgör?


Nils Erik Lindblom: OS är för idrottsmännen och dom har kämpat hela sitt liv för få vara med i OS. En bojkott av OS leder inte till något för Kinas del , men alla idrottmän går miste om det spel som största för dom. Och det är inte så att vi plötligt nu har upptäckt att Kina är ett odemokratiskt samhälle, utan det har vi vetat om länge. Det ända som biter på Kina är vi inte gör några affärer med dom. Men Kina är stort och kan stå på egna ben så det är svårt att påverka Kina.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM