TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Man hotas av uppsägning från sitt arbete efter att ha skadat sig i arbete.

Läs hela artikeln här.

 

Nu slår effektera av den borgliga politik igenom, det som dom kallar arbetslinjen. Verkligen ett obehagligt sätt som företagen nu kan göra sig av med personal som skadar sig på den befingliga arbetsplatsen.Ett mycket viktigt blogginlägg och jag hoppas verkligen att du och andra socialdemokrater kan svara på denna enkla fråga: Vad borde ha hänt med Manouchehr? Om han skulle ha rätt att gå sjukskriven, hur länge skulle han ha den rätten?
Så här kan det väl inte få gå till ändå!Varför har ingen utredning om arbetsskada gjorts? Varför tar inte facket och arbetsgivaren ansvar för den här situationen? Man kan väl inte utlämna en sjukskriven till att själv utreda sin egen olycka och gömma sig bakom formalistiskt prat om hanteringen av den felanmälan som var gjord på bussen dagen innan. Vilka rehab-insatser har företaget gjort? Varför vill inte läkarna gjöra maximal insats?

Frågorna radar upp sig och vi ställs återigen infrö behovet av en ny modern sjukförsäkringslag som ersätter den nuvarande. En lag som klart beskriver fackets och arbetsgivarens ansvar och framförallt den sjukes rättigheter och delaktighet i sitt eget tillfrisknande. Och då¨kan ju ett nytt jobb vara en bra lösning men inte med den motivering som företaget ger.

Den är ju bara cynisk.
Erik du tycker inte han rätt att vara sjukskriven? Den här artikeln handlar om en människas liv och trygghet. Han har skadats på jobbet och blir nu arbetslös för att han har skadats på jobbet och kan inte utföra det jobbet han är utbildad för. Arbetslöshetsförsäkringen ger honom bara 80 % av lönen i 300 dar sedan får han sänkt ersättning från arbetslöshetsförsäkringen och han kan tvingas att ta ett arbete till 80 % av ersättning. Och vilken arbetsgivare vill anställa en person som inte är fullt frisk. Tänk på att han har hamnat i den här situationen på grund av att han gick till sitt arbete och bussen som han körde gick sönder. Men vilken arbetsgivare kommer att bry sig om att dom anställda blir skadade i jobbet om han /hon vet att det bara är avskeda dom sjuka. Det första den borgliga regeringen gjorde när dom kom till makten var att avskaffa arbetslivsinstituet som jobbade för att motverka arbetsskador , och nu när arbsetsgivaren kan avskeda dom som har skadat sig i jobbet då behövs det inget arbetslivsinstitut. För mig är självklart att en försäkring skall täcka alla skador.
Nisse Lindblom: Men hur länge ska han gå sjukskriven då? Livet ut?
Erik , jag svarde på din fråga att försäkringen skall gälla.
Om det är riktigt det som tidningen skriver så har den fackliga organisationen (om Monouchehr Salseli är medlem) agerat märkligt.

Det verkar som det inte finns något yttrande alls från något skyddsombud (som även den är fackligt förtroendevald) om det gjorts en felanmälan.

Har tidningen utelämnat nåt?

Är Monouchehr Salseli medlem i facket?

Om Monoucher inte medlem så måste han driva allt själv och då kommer fackets agerande i en annan dager.
Då rekommenderar facket honom det bästa alternativet i och med att facket endast driver sina medlemmars ärenden.
Nils-Erik,

skulle du på en pedagogiskt sätt vilja förklara för oss vilka som beställde Anna Hedborgs utredning 2005 som till allt väsentligt ligger till grund för förändringarna i sjukförsäkringen ?

Om du får en stund över skulle du gärna även få kommentera den här debatten:

http://tinyurl.com/6yb5ap


Nils Erik Lindblom: hej John!

Jag förstår inte din fråga.
Hej Nils Erik,

då ska jag förtydliga en smula:

År 2002 deklarerade den omvalda regeringen Persson genom Mona Sahlin att man ämnade halvera 'ohälsotalet' till 2008. När halveringen runt 2005 inte gick så fort som man hade hoppats satte man Anna Hedborg som enmansutredare för att ta fram ett underlag för förändringar i sjukförsäkringen med klartidpunkt senhösten 2006, det är denna utredning som till 95% ligger till grund för borgarnas lagändring nyligen. Både den bortre parentesen i försäkringen och tvångsmatchning mot hela arbetsmarknaden fanns med i förslaget.

Min fråga är alltså: är det inte lite hyckleri att försöka ge sken av att socialdemokratin har rena händer i den här frågan ?

Debatten med Hans Karlsson tror jag nästan talar för sig själv, men du får gärna kommentera även den om du har lust ?Nils Erik Lindblom: Hej John ! Vill du ha ett kort eller långt svar?
Ett kort svar kan vara att socialdemokraterna inte genomförde förändringar i Försäkringskassan och kan inte ställas till svars för alliansens politik. I ett kort svar kan även ingå att socialdemokraterna har en helt annan helhetsbild av politiken än dom alliansen har så dom skulle aldig genomföra en politik som slår ut människorna. Men jag kan även ta ett längre svar. Det är ganska intressant att se på FRA lagen som även socialdemokraterna tillsate utredningen om , men efter att utredningen blev klar valde att inte genomföra FRA lagen. Och i den borgliga regeringen fanns det många som var kritiska till FRA lagen och kontroll av medborgarna . Men ändå kände sig tvunga att stödja lagen.
Jag som socialdemokrat kan tycka att en del av politiken inte är den som det skulle bli om jag fick bestämma, men socialdemokraterna är stort parti och jag tror att den största möjligheten att påverka politiken är vara aktiv i ett politiskt parti.
Nils-Erik,

jag tackar för det korta svaret, du får gärna ta det långa också givet att du fokuserar på min ursprungsfråga - LAF och tanken bakom att släppa loss misantropen Hedborg som ensamutredare, vill du verkligen göra gällande att man beställde en sån här utredning för att skrota den ? Är du allvarlig ?

Menar du på fullaste allvar att den politik som fördes under perioden 2002-2006 inte slog ut sjuka människor i mängder ? Halta och lytta motades tillbaka till sina arbeten på åtminstone halvtid, flertalet utan reella möjligheter att kunna uppfylla en arbetsprestation som svarar mot halvtiderna, dessa människor blev lätta byten för arbetsgivare som ville göra sig av med sjuka anställda med hänvisning till personliga skäl.

Om du funderar en smula över vad som faktiskt förpassade socialdemokratin i opposition så var det framför allt den brutala hanteringen av sjuka som fick vågskålen att tippa över, det var nödvändigt att bli kvitt Persson till varje pris. För varje sjuk som dåvarande regering djävlades med fanns en varierande mängd människor som såg vad som pågick och tog ställning.

Ett studium av diarieförd korrespondens med statsrådet Hans Karlsson i frågan under perioden 2003-06 bör kunna ge en skäligen belysande bild av problemets omfattning.

Avslutningsvis, eftersom du tar upp FRA-utredningen som exempel, ligger det inte närmare sanningen snarare att den kom lite nära inpå valet för att vara taktiskt genomförbar ?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM