TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Avdrag för  hushållsnära tjänster gäller bara om man köper från ett privat företag, men inte om man köper från ett kommunalt företag, då får man inte dra av något Är det verkligen lagligt och rätt ur ett konkurentsmässigt perspektiv. Privata aktörer brukar hävda att dom skall ha rätt konkuera om samma tjänster som kommunen utför. Borde man inte anmäla lagen till EG domstolen.

 2008-07-24, 22:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Jo, det låter ju helknäppt! Varför är det så?
Jag förmodar, att kommunala tjänster är subventionerade och att följaktligen skatterabatten redan finns i priset.
Varför skall vi skattebetalare subventionera privata tjänsteföretag över huvud taget?
Den borgliga regeringen har väl tänkts sig att arbetslösa utförsäkrade skall städa dom välbestäldas hem till låg kostnad. Jag kommer ihåg när debatten om avdrag flr hushållsnära tjänster startade. Då rådde det arbetslöshet i landet Och dom som förespråkade avdrag för hushålsnära tjänster hävdade att det var ett sätt komma åt svartarbete. Men jag tror bara att dom vill ha ner priserna på städhjälp.
Bengt Nilsson: Frågan är om hushållsnära tjänster är subventionerade.
Skattereduktion är 50 procent på lönekostnaden + mpms på lönen medan arbetaren fått betala 30 + 35 procent på bruttolönen till staten plus moms på hela jobbet.

Nisse L: Nej regeringen tänkte inte på utförsäkrade arbetslösa. Regeringen tänkte på att städjobben var en svartmarknad med dåliga löner och dåliga eller obefintliga rättigheter enligt avtal och lag. I det avseendet har reformen varit en framgång, och inte något svepskäl.

Dessutom utförs städarbetet mest i form av företag och städarbetet utvecklas raskt.

Enligt statistiken är spridningen god mellan olika inkomstklasser och det är långt ifrån endast moderata riksdagsmän som nu gått över till att städa vitt.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM