TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag anser sig alla partier värna och försvara demokratin i det här landet. Men så har det inte alltid varit. Under 40 år kring tiden för förra sekelskiftet kämpades det för demokrati i Sverige . Inte ens i 100 år har vi haft demokrati i Sverige. Ändå tror vi att rättvisan är inbyggd i den svenska statens identitet.
Många av dom som var med och kämpade och debatterade för demokrati fick sitta i fängelse för det, för det är var brottslig handling att vara för demokrati. Tänk om staten på den tiden hade haft motsvarande rättigheter att kontrollera folket som den nya avlyssningens lagen ger. Hade vi haft demokrati idag då. Visserligen kan man trösta sig med att alla diktaturer faller förr eller senare, men diktaturer uppstår ofta genom att man litar på att dom politiska besluten skall vara bra för landet eller folket . Det var väl ingen som trodde att Hitler avskaffande av riksdagen skulle leda till krig och förödelse för Tyskland och Europa. Eller den Iranska revolutionen när Shahen av Iran störtades trodde väl alla att Iranierna skulle bli ett fritt folk och demokrati skulle införas.
En parantes Folkets Hus rörelsen uppstod pågrund av att arbetarna ofta var utestängda från dom lokaler som fanns att hyra. Eftersom dåtidens makthavare och kapitalister ansåg att det var ett hot att arbetare organiserade sig och träffades för fackliga och politiska möten.
Demokrati värnas av att det finns ett förtroende mellan medborgarna och staten. Att staten inte skapar lagar som gör det omöjligt för medborgarna att leva med. Utan medborgarna känner förtroende för staten.

ps

Hur kommer det sig vanlig post inte skall kontrolleras? Skickar inte terrorister vanliga brev2008-06-23, 22:52  Permalink
Andra bloggar om:  


Instämmer 100%. Det är inga buspojkar vi har att göra med i de nationalistiska rörelserna. De vill betydligt mer än så.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM