TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det finns i vårt samhälle människor som vill införa dödsstraff. Jag undrar så vad det är för brott som skall straffas med döden. Är det mord och dråp som skall straffas med döden. Förra året dog 77 personer i arbetsplats relaterade olyckor. Är det brott som skall leda till dödsstraff?

2008-05-27, 22:26  Permalink
Andra bloggar om:  


Dödsstraff är egentligen ett vilseledande begrepp. Dödsstraffet är ett sätt att permanent göra sig av med de farligaste av de farliga individena. Det har ingen allmänpreventiv effekt. Att våldsbrottsligheten reduceras över tid i stater med dödsstraff, beror på att man tunnar ut bland de våldsbenägna individena.Varje generation producerar ett visst antal psykopater. Bland psykopaterna är ett visst antal så farliga att de åker ut och in av fängelse tills den dagen då de korsar gränsen så eftertryckligt att de antingen får livstidsstraff eller dödsstraff. När man väl "avverkad" dessa individer, så får man en lugn period tills nesta generation kommer. Mer effektivt än dödsstraff vore om man kunde utröna orsakerna till psykopati, och hitta medel för att förhindra att barn föds med psykopati. Psykopati är en neuropsykiatrisk åkomma som förorsakar att två centra i hjärnan inte uppnår den rätta graden av kontakt. Detta rör sig om centra som har med etik, moral, självkritik och emapti att göra. Det vi kallar samvete. Psykopati är medfödd. Det är inget man kan bli. Därför gäller det att förhindra denna defekt från att uppstå under havandeskapet. Utan psykopati skulle samhället spara milliarder av kronor till följd av mindre brottslighet, färre sjukdagar, färre oföra och inte minst skulle frånvaron av psykopater på arbetsplatserna leda till bättre arbetsmiljö och högre arbetskvalitet. Samhället skulle komma att bli tryggare och bättre.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM