TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hur gick det med Bush demokratiprojekt i Irak? Nu tycker tankesmedjan Nya Välfärden att vi skall invadera Burma. Att man skall skicka katastrofhjälp med med militär medel och när man ändå är där passa på och avsätta den nuvarande makten. Är det okey att störta regeringar med vapen. Varje gång arbetare snakar om revolution som fördöms alltid våldet och man pratar att makt skall byggas med fred och demokrati. Jag är ingen revolutions romantiker , men jag blir rädd och undrar om jag ser (ny) liberalismens rätta ansikte när dom förelsår att vi skall avsätta regimer med våld.    

2008-05-17, 11:15  Permalink
Andra bloggar om:  


Tycker du har delvis rätt... men är det inte lika fel att inte kräva ngt?

Mvh
Catti

http://cattiullstrom.blogspot.com/2008/05/
svar-till-nils-erik-lindblom-timbro-m.html
Bygga demokrati i Burma? Utifrån vad och med vilka partier/personer? Det finns ju ingenting att bygga på och det som är alternativet skulle väl bara vara en feodal buddistisk stat, dvs en diktatur igen.
Fredrik: Blanda inte ihop Burma med tex Tibet (där munkarna för i övrigt är lamaister och inte theravada, lamaismen är betydligt mer hierarkisk).

Den enda del av Burma som någonsin varit feodalt är Shanstaten i norra Burma, men den slutade så vara på 1880-talet. Munkarna i Burma har aldrig haft någon formell politisk makt.

National League for Democracy, Democratic Party for a New Society (sossar), United League for Democracy utgör alla alternativ som är precis lika demokratiska som demokratiska partier i andra stater. NLD och UNLD sitter just tillsammans i exilregeringen, efter resultatet från de demokratiska val som hölls 1990.

NLD:s ledare, Aung San Suu Kyi, sitter i husarrest.

Munkar, pastorer och imamer stöttar demokratirörelsen eftersom de också är människor och medmänniskor. Vad annars kan de göra?

Läs på!!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM