TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi måste se till att det inte händer några olyckor på arbetsplatserna och det gäller alla typer av olyckor, ingen skall behöva sig skada sig på sitt arbete. Den moderat ledda regeringen har visat sin linje tydligt att dom satsar allt på att staten inte skall ta ansvar för människor som skadar sig i arbetet och kan dom inte bli friska inom en bestämd tid så skall dom tvingas till arbetslöshet och söka ett nytt arbete. Och  hur många människor har flera utbildningar?

Den moderat ledda regeringen började med att avskaffa det ekonomiska stödet till utbildning av skyddsombud, man har lagt ner arbetslivsinstitutet som forskar i arbetsmiljö. Man höjer avgiften till a-kassan och sänker ersättningen och inför att ersättning bara betalas ut en begränsad tid. Så att människor kan bli utan ersättning och försäkring om man har varit arbetslös en länge tid och tvingas söka socialbidrag.

Man ändrar även i sjukförsäkringsreglerna så att om man har varit sjuk längre än 6 mån och inte kan återgå till sitt gamla jobb så tvingas man söka ett nytt arbete på hela arbetsmarknaden. Man har även ändrat i reglerna så att man kan tvingas att ta ett arbete på en annan ort än den man bor. Man minskar även möjligheterna att som vuxen studera och skaffa sig en ny utbildning.

 

Man skadar sig i arbetet för att arbetet inte kunde utföras på ett säkert sätt och sedan om man inte blir frisk efter 6 mån så tvingas man eventuellt att söka ett annat jobb och eftersom man inte har någon annan utbildning så tvingas man ut i arbetslöshet.

 

Är det här som avdrag för städhjälp kommer in, att alla som inte kan få något nytt arbete skall städa hemma hos medelklassen och nu öppnas plånboken på vid gavel.

Då är staten villig att betala hälften av alla kostnder.

2008-03-01, 16:47  Permalink
Andra bloggar om:  


Om man nu inte är statsocialist som anser att alla tillgångar tillhör staten, och det man får behålla är ett "bidrag", så kan aldrig en skattelättnad vara att staten "betalar" något.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM