TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Är det bara jag som undrar vad som händer? Jag som bor i Sverige , ett land som har levt i fred i många år, säkert på grund av att vi inte har varit med i några allianser.

Allianser som har haft som syfte att leda till fred, fast dom istället ofta har lett till krig. I veckan valde Kosovo att utropa sig till en egen nation och omvärlden tycks ha varit positiv. Jag trodde att vi med EU skulle gå mot mindre nationalism och mer samarbete. Och jag tror att det finns många folk som också vill bilda egna nationer, som Baskien eller Kurderna. Eller tänk om Samerna skulle vilja lämna Sverige för att bilda en egen nation.

I veckan gick också Turkiets arme in i Irak för att oskadliggöra Pkk. Också en sak jag tycker är märklig. Att Irak tillåter Turkisk militär gå in på Irakisk mark. Samma Turkiet som vill bli medlemmar i EU. Eller släpper Irak in Turkisk militär just för att Kurderna inte skall fundera på bilda egen nation.

Från början var EU ett fredsprojekt. Gäller det fortfarande?2008-02-24, 17:28  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej Nils – Erik!

EU – samarbete blir bäst mellan jämlika parter. Det EU gör nu är precis det du önskar. Att på ett definitivt sätt säga nej till nationalismen i Serbien och i Kosova. Sedan när det gäller nationalism så är nationalismen som har förekommit i Balkan har inte visat sig vara så positiv. Därför kommer samarbetet utökas med tiden medan nationalismen bleknas successivt. Detta kommer EU att framtvinga genom olika paket för dessa länder som strävar att komma med i EU.

Mvh
Jashar Berisha
http://www.s-info.nu/berisha

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM