TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Norge är den sista sovjetstaten sa Björn Rosengren under sin tid som näringsminister. Men jag vet inte riktigt om man kan lita på Björn Rosengrens omdöme, för efter att det hade avslöjats att han hade varit på porrklubb så sa han att han inte hade märkt att det var en porrklubb. Och jag trodde att man märkte när man var på porrklubb. Jag trodde att på porrklubb så fanns det lättklädda damer som visade och gjorde ekivoka uppträdanden.

 

I Norge har man infört en lag som säger att i bolagsstyrelsen skall det vara minst 40 % kvinnor annars kommer bolaget att tvångsupplösas. Lagen infördes januari 2006 och dom bolag som inte uppfyllde kraven fick dispanns i 2 år. Jag hörde talas om detta första gången idag. Och jag undrar varför det inte finns någon debatt kring frågan, anses det vara en ickefråga eftersom det rör kvinnors ökade makt och inflytande. Och är det samma inställning till frågan som Björn Rosengren hade, att Norge lever upp till att vara den sista sovjetstaten, när man inför en lag som tvingar bolagen att välja in kvinnor i styrelsen.2008-01-08, 20:40  Permalink
Andra bloggar om:  


"I Norge har man infört en lag som säger att i bolagsstyrelsen skall det vara minst 40 % kvinnor annars kommer bolaget att tvångsupplösas. Lagen infördes januari 2006 och dom bolag som inte uppfyllde kraven fick dispanns i 2 år. Jag hörde talas om detta första gången idag. Och jag undrar varför det inte finns någon debatt kring frågan,"

Sista sovjetstaten är ett mycket stängt samhälle.. därför fick du inget veta förän idag.
Törs du lämna ut information om vem som läckte till dig?

För jag tror det är så slutet i Norge att det går nog inte att få länken där lagen beskrivs.

Folke Andersson
Risken med en sådan lag är att den kanske skulle göra mer skada än nytta. finns en klar risk att dom kvinnor som efter en sådan lags införande blir nedvärderade ja du sitter ju i styrelsen bara för att vi skall klara lagkraven, något sådant vill inte jag skall hända eftersom det i sverige finna mängder med kompetenta kvinnor som kan ingå i bolagsstyrelser.

För det är väl kompetensen som skall räknas. Det som finns mellan öronen måste väl vara viktigare än det som finns mellan benen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM