TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Nu är alliansen på hugget igen och jagar dom sjukskrivna. Den som varit sjukskriven i tre månader ska kunna tvingas acceptera nya arbetsuppgifter och efter sexmånader ska arbetsförmågan prövas mot hela arbetsmarknaden. Vad betyder det i klartext? Skall försäkringskassan tvinga sjuka att söka ett annat arbete och om det inte finns något arbete. Blir man arbetslös då. Och vilken arbetsgivare vill anställa någon som inte är frisk. Eller betyder det att arbetsgivaren skall ha rätt att avskeda dom som har varit sjuka en längre tid.

 2007-09-16, 20:16  Permalink
Andra bloggar om:  


Var har du fått detta ifrån?
et är fruktansvärt dert som håller på att hända.

Tar du avständ från bannbullan mot konstnären Lars vilks?
Till Pär. Vad jag har fått vad ifrån. Jag har läst i GP den 14 september om alliansens förändring i rätten till a-kassa.
Du skriver: "Den som varit sjukskriven i tre månader ska kunna tvingas acceptera nya arbetsuppgifter"

Fullständigt orimligt. Kan verkligen GP skrivit något sådant. Jag kan inte få fram artikeln.
Så här skriver regeringen om de tre månaderna:

"Under de tre första månaderna inriktas åtgärder så att den sjukskrivna kan återgå till sina vanliga arbetsuppgifter, eller om det inte är möjligt undersöka om det finns andra arbetsuppgifter som arbetstagaren kan göra hos arbetsgivaren."

"
Mellan månad tre till sex inriktas åtgärder så att en sjukskriven, med funktionsförmåga, helt eller delvis, ska komma tillbaka till något arbete på hela arbetsmarknaden, personen ska få stöd och hjälp av arbetsförmedlingen."

Avsikten med detta är att Försäkringskassan skall engagera sig i att hjälpa den sjukskrivne. Här finns inget inslag av tvång, och det är ju orimligt att tvinga en sjukskriven till arbete.

Sedan är det ju ganska intressant att se att inga sossar märker att nuvarande regler ger 64 procent vid s k aktivitetsstöd medan regeringen föreslår förlängning med ytterligare 6 månader med 75 pct.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM