TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag läste på sidan 2 i Göteborgs-Posten häromdagen att en av ledarsidans redaktörer inte kunde förstå och var bekymrad över att alliansen hade så dåliga oppionssiffror trots att vi har högkonjunktur. Välkommen in i klubben för ovändade resultat. För det var ju samma sak som vi socialdemokrater upplevde när vi förlorade valet 2006 .

 

Det fanns en tid då arbetarrörelsen flyttade berg och ritade om kartan, en tid då marknaden inte lyssnade eller brydde sig om arbetarnas behov. Jag tänker på den tid då folkrörelserna bildades. KF eller konsum för att ge billiagre mat, HSB för att ge bra bostäder , Folkets Hus för att dåtidens fastighetsägare inte släppte socialdemokraterna och fackföreningsrörelsen att ha möten i deras lokaler. Det var arbetare eller vanliga människor med mindre inskomster som skapade dessa folkrörelser, med sin tro om att en bättre liv var möjligt.

Skulle vi kunna göra om detta idag? Arbertarrörelsen var full av liv som skapade olika föreningar med olika bra resultat. Men idag tror jag många har svårt att tänka sig att KF eller HSB som en folkrörelse som har tillkommit genom att arbetare som hade det svårt att få lönen att räcka till för mat och bostäder gick ihop och bildade dessa rörelser.

Men allt är möjligt, bara vi tror och litar på vår egen kraft.2007-08-26, 20:46  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM