TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Om man inte kämpar för dom som har det jobbigast i livet, vad är då för mening med politiken? Skolan måste väl ha som mål att dom barn och ungdomar som är otryggast skall få all värme och uppmärksamhet. En bra arbetsmarknadspolitik skall väl vara att dom arbetare med lägst utbildning och sämst löner ändå får en trygghet i vardagen.

Politik måste väl gå ut på att alla dom människor som har hamnat i livet skuggsida och inte våga ta för sig ändå får känna trygghet och att någon bryr sig.

Politikens mål kan väl inte vara att dom som redan har jobbigt skall tryckas ner lite till.2007-05-28, 22:56  Permalink
Andra bloggar om:  


Politik betyder statskonst och politik är alltså konsten att organisera en stat, som har till uppgift att värna lagen och att skydda medbogarna till liva och lem.

Sedan kommer politikerna och tycker att ansvarsfull politik är att skapa infrastruktur till sina medborgare. Det blev postgång först och sedan i koncentrerade samhällen vägar, så småningom landsvägar och järnvägar och så har politikerna undan för undan plockat av samhället uppgifter. För varje uppgift, som tagits ifrån samhället, har politikerna ansett sig vara dugliga, berömvårda och nyttiga.

Du skriver: "Politikens mål kan väl inte vara att dom som redan har jobbigt skall tryckas ner lite till." Nej det har du alldeles rätt i. Problemet uppstår, när politikerna anser att samhället, alltså alla vi medborgare, icke har möjlighet, icke har vilja, icke har en godkänd moral att själva ta hand om oss själva.

Då återstår bara ett samhälle där staten sköter allt från vaggan till graven.

Skulle det inte vara möjligt att dela upp samhället i två bitar? Den ena delen socialistiskt med frivillig skattebetalning och i gengälld total service. Den andra delen liberal med en stat som skötte de grundläggande gemensamma uppgifterna och ett samhälle som skötte skola vård och omsorg?
Jag håller helt och hållet med dig om politikens syfte. Jag måste bara fråga mig själv om alla politiker är lika medvetna om det? I många fall blir man tveksam.

Jag tror att alla som en gång börjat med politik, startade med den intentionen men har på vägen tappat sitt förstånd. Jag ser politiken i ett mkt större perspektiv än det som sänds på svt24, politiken existerar mest i kommunen där man bor, där är den verklighet som vi varje dag måste tampas med, vi socialdemokrater måste ta ner politiken till en normal nivå igen, inte förstora den som alliansen gjort!
Tack för en bra spalt!

Toni|penstyle
http://penstyle.wordpress.com/
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM