TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bojkotta Tidningen City! Om man nu kan bojkotta en gratistidning. I Göteborgs upplagan den 1 februari så kan man rösta fram månadens Göteborgare och en av kandidaterna är Sofia Appelgren som driver salladsbaren Wild´n Fresh i Göteborg.

Hon har blivit känd för att hon har tagit strid mot facket och vill inte skriva på kollektivavtal.

Jag undrar så hur tidningen tänker när dom gör Sofia till kandidat. Kan vem som helst bli kandidat oavsett vad personen har gjort. Borde in månadens Göteborgare göra något positivt. Eller tycker tidningen City att det är positivt att bekämpa facket. Dom flesta människor som läser en tidning som City är dom som är mest i behov av facket. Så du som är arbetare välj en annan gratistidning än City om du tycker att det är bra med facket och kollektivavtal.2007-02-01, 20:17  Permalink
Andra bloggar om:  


Sofia Appelgren har väl inte bekämpat facket, det är ju facket som Bekämpat Sofia Appelgren
Det är trevligt att se att du förespråkar bojkott och åtgärder mot tidningar som försöker utnytja sin tryckfrihet och mäniskot som försöker utnytja sin utranderätsfrihet.

Snart har vi bara kvar korrekta, S-märkta åsikter i landet.

UPP till kamp......

(För de som inte fattat det redan så var ovanstoende sarkastiskt)

/C
Frivilliga bojkotter, även gemensamma tillsammans med likasinnade, är faktiskt ett utmärkt och demokratiskt sätt att utöva sin konsumentmakt och sina medborgerliga rättigheter.

Bryska metoder som tvingar någon att skriva på ett "avtal" som denna inte vill ingå bör däremot inte en seriös organisation syssla med.

"Skriv på här, annars...

Mvh, LO."
Tänker någon av er borgare ovan på de anställda? Eller ser ni de anställda som chefens "egendom" som chefen får göra som han vill med?

Något är sjukt i samhället när man kan hylla människor som inte följer samhällets spelregler i syfte att utnyttja medborgarna.

Denna salladsbars ägare har själva sagt att dom saknar kunskap rörande försäkringar, arbetsmiljö etc. Det är saker som facket skulle kunna hjälpa dom med. Vem kontrollerar deras arbetsmiljö och vem TÖRS i personalen ifrågasätta något som rör deras arbete? Ägarna har redan hotat med att sänka arbetarnas löner om dom tar dit facket. Vem är ond och vem är god? En sak är glasklar och det är att facket som värnar om de anställda definitivt inte kan ses som onda.

Och ni borgare/fascister hur ser arbetsmiljön ut i länder med svaga fackföreningar? Är ett svagt fack något som gynnar medborgarna och deras arbetssituation? Ni fattar väl att inte alla sitter och myser bakom ett skrivbord på sina arbeten?

Detta hat mot solidaritet och omtanke som ni från högern uppvisar är sjukt. Har man en så usel affärsidé att man inte kan klara sig utan att bryta mot samhällets regler så ska man inte driva företag. Bristen ligger hos den som startar företaget.

PS. I dagarna kom en rapport som visar att fler småföretagare är negativt för ett lands utveckling. Sug på den ni!
Krister Hegsand!
Sila snacket. NU!
Vill man inte arbeta på smörgåsbaren slutar man. Är det så svårt att inse? Icke-sossar KAN tänka själv.
"Samhällets spelregler..."
Sure. Facket säger: skriv på annars blockerar vi företaget..
Frivillighet? En mafioso skulle känna igen sig. An offer yo can't resist.
Föreningefriheten innebär väl att man in kan tvingas till att delta i det man inte vill? Eller längtar du kanske tillbaka till Kollektivanslutningens ljuva tid. Du gör nog det..
En av mina första erfarenheter av facket var att jag en morgon finner ett fetto från facket sittades i chefsrummet på jobbet. Han hade olovandes berett sig tillträde till företaget och satt nu och rotade i företagets interna papper.
Inte visste jag att det skulle finnas folk som ville att det ska fortsätta i Sverige på samma sovjetsocialistvis.
Skulle jag kalla sossar vad du kallar borger" skulle mitt inlägg censureras men nu är det ju en av nyadeln som skriver ordet f.. så det är väl OK.
Facket höll fö på att medverka till at jag fick sparken på ett jobb. "MITT" fack
Så f-n heller. De oanslutna (<5%) hade fö högre medellön är de fackanslutna. Jag kollade.
Rapporten du hänvisar till låter som ett beställningsjobb från facket.
Källa, tack??

Till Stående Frågan som aldrig fått ett svar: Om nu "företagare" skär guld med täljknivar, varför startar inte fackföreningarna fackägda företag? Riktiga mönsterföretag där Facket får bestämma? Ni talar ju så gärna om hur man ska göra...
Som i BPA t ex.....

Hej Nils-Erik,

Frågan om kollektivavtal på Wild'n Fresh handlar inte om kollektivavtal utan om tvång. Tänk om någon tvingat dig att vara med i Moderata Samlingspartiet för att få jobba på ett visst ställe, eller ingå förbund med Livets Ord för att få bo på ett visst ställe?

I Sverige har vi rätten att få vara med var vi vill, och självklart skall man ha rätten att INTE vara med.

http://www.friforetagsamhet.se
Kollektivanslutningen kom till för skydda arbetarena, dom kunde nämligen få sparken om dom var med i socialdemokratisk förening.
Camilla värnar du arbetarnes rätt till låg lön eller arbetsgivarens rätt att antälla till lägre löner?
Dumhet, översitteri, maktmissbruk och korruption skall bekämpas vart det än uppkommer. Självklart förtjänar Sofia Appelgren att premieras för att hon påminner oss om att protestera mot detta, det gjorde ju facket för hundra år sedan.

Facket kämpar för samma sak som för 100 år sen, tryggethet och rättvisa för sina medlemmar. Sen är det tråkigt att Sofia inte vill ge sina anställda den bästa tryggheteten. Det är ändå för henne som dom kämpar varje dag.
Det som är likadant som för 100 år sedan är att nu beter sig facken som brukspatronerna gjorde då. Den enskilde ska stå med mössan i handen och säga: Tack, snälla goa fackförening, för att jag får inkomst en dag till. Detta gäller såväl om man som enskild är småföretagare eller anställd, det sista har jag erfarenhet av.

Sättet man gör det på? Hot och trakasserier, man ljuger och förtalar, bryr sig inte ens om man blir avslöjad. 47.600 lurar Sofia sin anställde på vart år. Jo pyttsan, att förhandla löner kräver inte ens enkla mattekunskaper, tydligen.

För vem kämpar dom varje dag, säger du? Oklart om du menar för Sofia eller för hennes anställda, men det spelar ingen roll. INGEN AV DOM har bett om fackets inblandning, dom klarar det bra mycket bättre på egen hand, vilket numera är bevisat och dokumenterat.

Ord står mot ord. Men jag fortsätter och kämpar för arbetarna frihet. Trots att det finns en massa folks som prata illa och smutskasatar facket. Det har det allt det gjort , för 100 årsen gnälldes det att facket ställde tog för mycket plats och ställde för mycket krav och det är likadant idag, men folkets frihet är viktigt och då får man stå ut.
För att debattera denna fråga bör man nog för det första känna till VAD ett kollektivavtal är och VARFÖR vi inom fackföreningsrörelsen kräver att det ska finnas på ALLA arbetsplatser där det finns anställda. Ni andra kan väl ta reda på det innan ni häver ur er en massa okunskap.
I grunden är avtalet det enda skydd vi har mot lönedumpning. För det är faktiskt så, kära förespråkare för "den fria företagsamheten", att ägarnas vinstintressen oftast (om inte jämt) går före de anställdas väl och ve.
Kom även ihåg att vi arbetare säljer arbetsfred i och med avtalet. Ska vi släppa strejkrätten helt fri också? Det bör väl ni som förespråkar individens fri- och rättigheter också stödja. Att varje anställd har rätt att strejka om han/hon känner sig orättvist behandla, UTAN att förlora sitt jobb eller straffas med böter? Det skulle väl vara bra? För det blir ju en av konsekvenserna om vi avreglerar arbetsmarknaden.
HRF:s medlemmar lever på en låg lön, ofta i en otrygg anställning. De har det stressigt, de får ofta arbetsskador i axlarna osv. Den enskilde medarbetaren har inte en chans att hävda sig mot arbetsgivaren.

Kollektivavtalet ger bara ett någorlunda anständigt golv, en gräns för hur illa det får vara.

De flesta medlemmarna i HRF arbetar i små företag. Om inte HRF får vidta stridsåtgärder mot små företag och hävda detta golv innebär det på sikt att botten går ur hela branschen. Osund konkurrens slår ut de företag som ger anständiga villkor via kollektivavtal. Timlönerna blir så låga att ingen kan leva på dem. Om man blir skadad får man ingen ersättning, för har man inte råd att teckna egna försäkringar. Det blir inga pengar över till pensionen heller.

Och sen lever alla andra medborgare lyckliga i Sverige, eftersom det äntligen blir lite billigare att äta ute och att bo på hotell. Eller?
Stefan Hall:
"... konsekvenserna om vi avreglerar arbetsmarknaden."

Förstår du inte att arbetsmarknaden ÄR just avreglerad, oreglerad och i praktiken laglös, det är det som är den unika svenska modellen, det är så vi velat haft det. Lagstadgad minimilön t.ex. är noll kr plus 12 % (iofs lagstadgad) semesterersättning för utfört arbete. Ska något ändras så finns bara en väg att gå - reglering!

Dag Leander:
HRF:s medlemmar finansierar en organisation som med lögn och förtal och utan tanke på kostnader angriper hederliga och lagliga arbetsgivare som ger minst lika bra villkor som övriga. Vill man vara elak så tyder detta på att de har alldeles för hög lön och villkor som har råd att slösa pengar och förtroendekapital på detta sätt, men sanningen är väl tyvärr den att dom förlorat kontrollen över sin egen organisation.
"Förstår du inte att arbetsmarknaden ÄR just avreglerad, oreglerad och i praktiken laglös, det är det som är den unika svenska modellen, det är så vi velat haft det."

Nej, den är inte avreglerad. Har inte varit det sedan kollektivavtalen började tecknas. Skillnaden är väl det att vi inte har alla frågor i, av riksdagen beslutad, lagstiftning. Vi har, hittills, kommit överens med arbetsgivarna om vilka reglerna ska vara via förhandlingar. Vi har även en del lagar som bestämmer hur det ska vara på arbetsmarknaden också, om du inte har noterat det. En del av dem visserligen dispositiva, men ändock.

Om du förespråkar lagstiftningsmodellen, med garantilön exempelvis, så tillhör du bara dem som vill ha billigare arbetskraft. För det är faktum i de länder som idag har det. Lönenivåerna där är betydligt lägre än i länder med vår modell.
"Nej, den är inte avreglerad. Har inte varit det sedan kollektivavtalen började tecknas."

Med andra ord så är inte kollektivavtalen frivilliga heller som vill göras gällande från fackligt håll. För om inte facken har myndighetsstatus går en reglering inte att upprätthålla.

Om vi tittar på krogbranschen så ser alltså din enkla modell ut så här: Halva den med kollektivavtal är laglig reglerad och med schyssta villkor, den andra halvan är oreglerad och laglös.

I själva verket styrs den av fackliga medborgargarden med eller utan omdöme, och med eller utan moral. Det mesta är dispositivt åt bägge håll, bara man är överens och det inte kommer ut till allmänheten. Branschen genomsyras av skattefiffel, kriminalitet och svarta pengar. Ett femtiotal "salladsbarer" har redan knäckts bara i Göteborg, vi vet inte vilka metoder som har använts. Vet du att ordet "stödäta" har förklarats i Financial Times som ett försvar mot fackliga övergrepp. Ett ord som kanske blir lika känt som "smorgasbord".

Om jag förespråkar lagstiftning så tillhör jag dom som vill ha billig arbetskraft, jag tillhör förmodligen Timbro och mörka högerkrafter ... suck ...

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM