TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fackföreningarna är den sista utposten för mänskliga rättigheter

Liberalerna snackar om frihet som om dom hade monopol på det. Men den största frihetsskaparen i samhället är kollektivavtalet som ger tusentals arbetare frihet. En frihet som inte skulle vara möjlig på annat sett. Vad betyder friheten om inte den lilla människan har rätt till den.

I det liberala samhället ges friheten till dom människor som är duktiga på att förhandla och vågar tränga sig på. Medan dom människor som inte är så tuffa inte alls kommer att uppleva någon frihet. Medan kollektivavtalet ger frihet till alla dessa människor som inte kan eller vill förhandla själv.2007-01-07, 17:45  Permalink
Andra bloggar om:  


<sarkasm>
Det är ju tur att Facken kom och gav kolektivavtal till alla dessa miljarder som levt utan rättigheter i hela historien.
<sarkasm>

Pröva sanarare att kollektivavtal tvingar ALLA till en uppsättning regler på gott och ont. Det är inte frihet men det är ofta tryghet.

De som har get folk frihet det var de liberala ändringarna i lagarna under 18.00 talet. utan dem hadde alldrig facken ens kunnat existera.


/C
Men det var ju det jag sa liberalerna tror att det dom som ger frihet och tål inte kritik. Enligt en undersökning från resturangfacket så anser 70 % procent att det är svårt för en ensklild anställd på en liten arbetsplats att själv kräva kollektivavtal för att få högre lön och bättre arbetsvillkor.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM