TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi måste våga peka med hela handen, vi måste kunna tala om vad vi vill med

den politiska makten, vi har gjort mycket bra politik historiskt, men när folk röstar på oss då vill dom ha svar vad vill göra i framtiden. Vi måste vara ett tydligt politiskt alternativ. Och vi kanske skall lära av moderaterna som gick till val på att sänka a-kassan och höja avgiften. Vår politik behöver inte vända sig till alla utan till våra, väljare precis moderaterna gjorde. Vilken politik lockar typiska socialdemokrater? Kan det vara att bekämpa livet orättvisor, jämna ut klassklyftorna, Få inflytande över ekonomin. Då måste man våga lägga förslag till en politik som stödjer dess idéer.2007-01-03, 11:54  Permalink
Andra bloggar om:  


Helt korrekt!

SAP har de senaste åren kommit att sammanknippas med smala särintressen som i många fall varit till för att glädja Sveriges lilla kulturelit. Detta sätt att blåsa upp frågor som överhuvudtaget inte intresserar arbetar och medelklassen har gjort SAP smalt och elitinriktat i väljarnas ögon. Därför var det så lätt för Moderaterna att tilltala medelklassen och arbetare. Det jag har sett och hört i valrörelsen är att väldigt, väldigt många har sympatiserat med KD's familjeorienterade ideér. SAP har istället fått alltför stor uppmärksamhet kring "skitsaker" som intresserar folket tex. homo-äktenskap och lag om cykelhjälm. Detta har sedan legat till grund för hur SAPs politik uppfattas. Bägge är förståss relevanta förslag men inget som ska få prägla bilden av ett "arbetarparti". Och fler röster förloras än vinns genom att glömma vad SAPs hjärtefrågor är: arbete, jämlikhet och välfärd. Dessutom har samarbetet med Miljöpartiet och Vänstern ytterligare lyft "småfrågor" utan folkligt stöd. Det har uppfattats som om "svansen viftar med hunden!. SAP måste sluta svänga sig för kraftigt med varenda liten ny opionionsbildning som hamnar i tidningarna och koncentrera sig på de viktiga sakerna.
"Freivalds säljer lägenhet

Lägenhetsaffären som fick Laila Freivalds att avgå som minister första gången blev en bra privatekonomisk affär.

Nu säljer hon med tre miljoner i vinst.

Förre socialdemokratiske utrikes- och justitieministern Laila Freivalds ska sälja sin femrummare på Kungsholmen i Stockholm. Utropspriset uppgår till fem miljoner kronor. När lägenheten ombildades till bostadsrätt köpte hon loss den för drygt två miljoner kronor, skriver nättidningen Realtid. Vinsten lär därmed uppgå till runt tre miljoner kronor.

När det uppdagades att Laila Freivalds hösten 2000, då var justitieminister, tillsammans med sin make köpte loss sin hyresrätt fick hon häftig kritik och tvingades till sist att avgå. Som justitieminister hade hon deltagit i beslut om att försvåra ombildning av hyresrätter till bostadsrätter.

2003 återkom Laila Freivalds som utrikesminister i regeringen Persson efter den mördade Anna Lindh. Men hon blev inte särskilt långvarig innan hon återigen fick kraftig kritik för sitt handlande i samband med flodvågskatastrofen julen 2004.

Det som dock blev hennes fall var hennes ingripande våren 2006 när Sverigedemokraternas webbsida stängdes ned. Den var då på väg att göra Sverige till måltavla för demonstrationer i efterdyningarna av massprotesterna mot Jyllandspostens Muhammed-karikatyrer.

Källa: TT

2007-01-03"

Visst gäller det att vara tydlig så slipper man kanske läsa om sådana här uppgifter i dagspressen. Någon skrev om grumligt vatten med tanke på politiskt handlande. Detta är också grumligt vatten som väcker påtaglig anstöd hur det går till från högsta politiska ledningen inom det socialdemokratiska partiet. Kanske det inte är så underligt att det blev valförlust med sämsta valresultat på många, många år. Sett någon uppgift att man måste gå tillbaka till l914 för att finna något liknande. Rätt eller fel betr årtal?

Som mångårig socialdemokratisk väljare anser jag att det verkligen är på tiden att städa upp i den socialdemokratiska vingården och dika ut så att det grumliga vatten rinner bort och nytt friskt källvatten kan ta plats i stället.

Lövdén var väl också ute och försökte pimpla i det grumliga bostadsvattnet, men trycket blev väl för stort i hans fall. Den avgående ordföranden byggde inte någon enkel koja åt sig, något som också blivit ifrågasatt utifån S-värderingar. Det bör bli slut med alla dessa sk affärer. Rättning vänster är nog vad mången väljare i dag önskar med tanke på den högerkörning som varit under många år.

Finns det i dag någon skillnad på socialdemokratisk grundidé och kapitalismens värderingar när sådana här rubriker skrivs och händelser sker?

Det är verkligen på hög tid att den nye partiordföranden och blivande partiledning tar itu med sådana här saker. Det gäller väl att vinna val senast 2010?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM