TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 

Jag blev så himla glad när jag hörde en facklig blockad vakt berätta att dom har fått både blommor och choklad av förbipasserande. Av media får man ju så mörka bilder av fackets blockad av en salladsbar i Göteborg att fackets skulle vara en odemokratisk rörelse som använder sig av ojusta metoder när man kämpar för kollektivavtal på sina arbetsplatser. Man kunde nästan tro att alla människor var emot kollektivavtal och fackliga rättigheter.

 

Hur vill du att framtiden skall se ut? Vem skall bestämma?

 

Våra föregångare i arbetarrörelsen, hade en stark dröm om ett rättvist och jämlikt samhälle och deras dröm har starkt påverkat det samhälle som vi i våra tankar känner som välfärdsamhället Sverige.

 

Framtiden kan se ut hur helst, antingen som den gör nu eller på något helt annat sätt.

Men hur framtiden kommer att se ut är det ingen som vet. Men vi kan vara med att utforma den om vi vill tillräckligt mycket och vågar ta i. Men en sak är säker, framtiden kommer och den som kan vara mest övertygande om hur framtiden kommer att vara Kommer att påverka hur framtiden kommer att se ut.

 

Kan framtiden innebära att alla människor är politiker och är med och påverkar hur samhället skall se ut och tycker det känns meningsfullt. Kan framtiden innebära att alla medborgare får inflytande över hur vinsterna som skapas i samhället investeras och fördelas. Fundera över hur du vill att framtiden skall se ut och sätt och gång och diskutera det med dina kompisar och arbetskamrater. Allt är faktiskt möjligt.2006-12-28, 13:04  Permalink
Andra bloggar om:  
Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM