TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

“Vi kan inte låtsas som det regnar”, sa försvarsminister Sten Tolgfors härom dagen med anledning av vad som hänt i Georgien förra månaden. Med detta vill han ha sagt att konflikten kan påverka den kommande försvarspropositionen.

 

Till försvarsministerns uttalande vill jag lägga till ett annat känt uttryck: ”Inget ont utan att det har något gott med sig.” Det behövdes ett krig för att väcka Sverige till besinning i försvarsfrågan. Sveriges försvar är numera endast skuggan av vad det varit för ett par decennier sedan. Tidigare hade vi ett invasionsförsvar bestående av alla vapenföra svenska män som skulle hålla fienden utanför landets gränser i händelse av krig. Detta försvar är numera till stor del ersatt av en insatsstyrka benämnd Nordic Battlegroup på några tusen man som står till EU:s förfogande. Övriga EU-länder sätter upp sina battlegroups. Därmed behöver vi inget eget försvar, tycks man resonera. Att Sverige skulle bli angripet av en illasinnad stat är ett scenario som riksdagen hittills ansett helt otänkbart.

 

Försvarsminister Tolgfors har regeringens uppdrag att genomföra avvecklingen av det svenska försvaret. Han har fram till nu gjort det man förväntar sig av honom. 5-dagarskriget i Georgien har dock fått honom på andra tankar och vill nu att Sverige ska ta sig en funderare på om det är så lyckat att fullfölja avrustningsplanerna.


Tolgfors beslut är välmotiverat och nödvändigt.2008-09-10, 18:11  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM