TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tanter och farbröder finns det gott om i Vingåker. Några får besök av mig någon gång varje månad. Om jag inte kommit till någon på ett tag hörs de av för att få veta om det hänt mig något.


Förra veckan fick en gumma hjälp av mig med att nysta upp garn hon köpt på härva för hon ska sticka sockar eller tofflor till barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Före jul stod det en kasse till mig från en moster med en tavla, tre böcker och en flätad bordsprydnad i hos grannen. Tavlan, med motiv från mitt första hem, hade min mamma målat till en släktings 70-årsdag och ingen av barnen ville ärva den så jag fick ta den.


En farbror ville ha hjälp med att lägga upp ett par byxor han köpt på secondhand och som mina ögon såg att trä tråden genom ett nålsöga så var snart denna tjänst gjord. Idag har jag lämnat igen en nyckel hos en vän som varit utrikes där jag tagit hand om posten och det tog en god stund att ta del av hennes upplevelser på resan.


Nästa vecka ska jag besöka några före detta arbetskamrater från syfabriken som är på äldreboenden. Det piggar upp dem att få lite andra nyheter än de som media förmedlar. Personalen har inte alltid tid att vara sociala och de uppskattar när de boende får besök.


Det kostar så lite att besöka äldre vänner och kanske kan bara besöket göra gott för dem. Det är också intressant att lyssna till deras berättelser om tider som varit och att vara ett lyssnande öra när alla krämpor avhandlas. De upplever att livet blir lite lättare med ett besök även om det inte blir så ofta.2008-04-03, 00:15  Permalink


Du har så rätt ... det kostar så lite och det ger så mycket.
Jag önskar att vi kunde dra igång en "volontär-byrå" för KFV-området och underlätta för alla som skulle vilja göra en ideell insats.


Marie-Louise Thyberg: Hej igen. "volontär-byrå" för KFV-området! Det verkar som om alliansen planerar något sådant för hela Sverige men då blir inte omsorgen kontinuerlig och trygg. Bättre att göra någon glad på ett annat sätt. Man kan sprida sina gracer ändå! /M-LT
Marie-Louise!
Visst är det bra att man kan hjälpas åt så där - även om inte just den person man hjälper själv kan hjälpa tillbaka! Jag bor låååångt från min mamma och kan inte hjälpa henne i vardagen, men hennes grannar hjälper henne. Själv fixar jag posten åt min granne och bostadsbidragsansökan - och får kaffe med goa kakor och pratstund istället - och kakor med hem till
sönerna.
Min dotter bor i Vingåker nu - ska försöka komma dit i sommar för att hälsa på. Min blogg vilar fortfarande -
AK:s hemsida tar för mycket tid och ork men snart ska
jag överlåta den, Då, du!
Många, många hälsningar /ingridcn


Marie-Louise Thyberg: Jaa du Ingrid, för tillfället är det jag som behöver hjälp efter en besvärlig operation och det är tur att vänkretsen ställer upp. Men jag är snart igång igen. Pratstunder är härliga och visst ska man försöka att hjälpas åt där det går! Det lönar sig i längden. Kul att dottern din bor i Vingåker nu. Bloggandet ligger nästan nere för min del också men det ska det bli ändring på bara orken kommer tillbaka.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM