TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu äntligen är potatisen man köper riktigt bra så idag gjordes det pitepalt. Härligt att receptet finns på kornmjölspåsarna så man slipper fundera på hur de ska göras. Det blev så pass många så att en omgång hamnade i frysen. Äppelskörden har detta år varit god och olika recept på äppelkakor har provats. Butiken är fylld av härliga rotsaker till en billig penning så höstgrytorna är smakrika av svenska kålrötter och morötter och lök i alla former. Svampskörden har också varit rik och trattkantarellerna ligger på tork på gråpapper för att förgylla vinterns rätter. Strax är det dags att rumstera mera i köket för att slippa stressa fram julmenyerna och ha det bekvämt med färdiglagat i frysen.

 

Detta år hade jag planerat att ha ett helvegetariskt julbord men barn och barnbarn finner sig inte i detta så det blir en kompromiss med favoriter till ungarnas fromma. Något som absolut inte får saknas är julgotterna som helst ska vara hemlagade, men de görs några dagar före jul för att inte fresta för mycket.


I veckan som kommer ska sonen spana in bil då han klarade av att ta körkort nyligen. Han har varit på gång med körkort en gång tidigare men tog, efter påtryckning av kompisar, en intensivkurs för att ha det gjort innan examen nästa år. I platsannonserna kräver de flesta arbetsgivare att man har körkort och ofta krävs att man har egen bil. Jag åker mestadels kollektivt där det går och endast dit det inte går allmänna kommunikationer tar jag en tur med bil.2007-10-21, 17:02  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM