TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Släng er i väggen s-infokamrater!

Nu tar partivännen Erik Laakso – i trakterna kring Uppsala högar mera känd som ”Tarzan i Tierp” bladet från munnen och sågar s-info längs fotknölarna.  Så hör låter hans magsura kommentar, återgiven på hans från s-info utlokaliserade hemsida i sin helhet: ”Det som står i texten är att; om ingen kommer till det nyöppnade debattrummet (som av en händelse råkar ligga där BS troligen har personligt vinstintresse med tanke på hur ihärdigt han ständigt lyfter upp denna undermåliga produkt, nämligen S-info) och deltar i de upplagda diskussionerna, så blir det ingen aktiv debatt just på den platsen.  Det är där begreppet om marknaden kommer in eftersom det blir en tydlig hänvisning till termerna ”tillgång” och ”efterfrågan”.

 

Inte nog med att socialdemokraten Laakso underkänner s-info.  Han anser uppenbarligen också att det är marknaden som ska styra informationsutbudet på blogg/och hemsidor.

 

Härmed dementeras samtidigt att jag skulle ha något personligt vinstintresse i S-info.  Tanken är ju rent absurd.  Ber också att få kommentera Laaksos påstående att jag skulle vara utfrusen och isolerad i min hemkommun.  Läs Höganässidan i dagens Helsingborgs Dagblad (www.hd.se) så kan ni konstatera att så inte är fallet.  Jag fortsätter min politiska gärning.  Mångom till glädje.  Androm till mindre glädje!

 

 

 

 

 

 2006-11-16, 10:53  Permalink


Tråkig attityd du har. Är du säker på att du är sosse?
Eller är det kanske så att de som säger emot dig per (din) definition inte kan vara riktiga sossar?


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst rymmer det socialdemokratiska partiet ett mångfald av åsikter. Om en socialdemokrat kastar skit på s-info och tycker att dessa sidor är undermåliga, då har man som socialdemokrat verkligen anledning att reagera. S-info är i själva verket ett utmärkt debattforum och som synes en uppskattad arena för många socialdemokrater.
Laakso är en av de mest begåvade s-personer jag känner till. Jag har tom personligen uttryckt detta på s-info fler gånger.
En person som analyserar och tänker själv, något man inte precis kan beskylla majoriteten av bloggarna här.
Således förstår jag din ilska...
Bengt: Jag håller inte med dig om att S-Info är bra. Inte på något vis. Men det har inte med socialdemokrater att göra.
De andra partierna har liknande upplägg och det är lika illa det.

Det blir för mycket ankdamm och klubb för inbördes beundran.

Nu när det dessutom är så enkelt (och gratis) att starta en egen blogg så är det obegripligt för mig att somliga vill sitta kvar i "låsta" miljöer.

Vill också tillägga att Erik Laakso är troligen den mest klarsynta och duktigaste politiker som jag har stött på. Han borde bli minister och det har jag sagt åt honom. ;-)
Stå på dig Bengt!

Att s-info är en klubb för inbördes beundran enligt Stefan Sanneskär, gör inte s-info sämre. Det är bara att konstatera, att s-info sedan start är ett forum i första hand för socialdemokrater (därav klubben för inbördes beundran). Men andra är välkomna om man antar de regler som gäller.

Erik Laakso, som ibland har kanonbra idéer, är lite för mycket "sig själv nok" för min smak, men vi har alla rätt att vara olika (tack och lov).
Att han sedan faller i god jord där marknadens förespråkare finns, gör mig än mer tvivlande på hans uppsåt.

Att Laasko dessutom förnedrar s-info gör mig minst sagt upprörd. Han började själv sitt bloggande här. Det genom att tala om hur enormt stor erfarenhet han har av datorer och dess funktioner.

Jag tycker inte att Laakso är en representativ socialdemokrat. Men det betyder verkligen inte att han är sämre människa för det. Däremot är han, enligt min mening, mer borgerlig än socialdemokrat. Det valet står ju var och en fritt att ta.
Motsägelserna från Tarzan i Tierps f-nclub är uppenbara. I ena stunden dömer man ut s-info som undermålig. I nästa minut kastar man sig över densamma och deltar med större eller mindre frenesi i debatten. Herrar Sanneskär och Hellmén må gärna borsta Tarzan i Tierp på ryggen. Och kalla karln begåvad. Det är mycket möjligt att ni på denna punkt har rätt. Men lika visst är att karln saknar både humor och distans till sig själv.

Bara det förhållandet att gnällspikar som Sanneskär och Hellmén har fritt tillträde till s-info bevisar hur högt till tak det är på dessa sidor.
Hoppsan, här blev det visst upprörda känslor lite varstans. ;-)

Påståendet att jag är med i någon sorts Tierpsk f-nclub är bara fånigt, Bengt. Jag och flera med mig gillar Laakso's stil och tankeskärpa. Det är inte utan anledning som han sitter som ordförande i Tierps arbetarekommun.

Att då kalla han borgerlig som Christina gör känns betydligt överdrivet. Men det får stå för henne.

Bengt, den andre killen som du parade ihop med mig (Ryggborstarna) vet jag inte ens vem han är så även den poängen får jag ta ifrån dig. ;-)

Nåväl, vi lever i ett fritt land och alla får blogga precis vart de vill och hur de vill.
Även om jag inte kan finna någon fördel med S-Info's existens så kan det mycket väl finnas flera sådana.

Blogga lugnt nu, Bengt och Christina, och hetsa inte upp er bara för att någon råkar kritisera ert val av bloggverktyg/portal.

:-)


Bengt Silfverstrand: Någon upphetsning är det sannerligen inte fråga om från min sida. Precis som många bloggare på s-infosidorna kommer en del intressant stoff även från Laaksos horisont. Att han i huvudsak är populär i det nyliberala lägret och skaffat sig egna åsiktslivvakter i form av bl a den extreme nyliberalen Johan Paulsson borde väl ändå få en och annan klocka att ringa i örat på en socialdemokrat.

När sedan L. sätter sig på höga hästar, fördömer S-info, bara för att han där utsatts för kritik, menar att marknaden ska styra informationsflödet, och påstår att undertecknad har vinstinstressen i s-infosidorna, ja då har han definitivt fjärmat sig från verkligheten och visat att han närmast uppträder som en modern variant av prinsessan på ärten.
Men Stefan,
Vi hade ju kommit en bra bit på väg när det gällde ömsesidig förståelse mm. Förstör inte det nu.

Jag har inte sagt att Laakso är borgerlig. Jag tycker däremot att hans värderingar i vissa fall är mer borgerliga än socialdemokratiska.
Att sitta som ordförande i en AK är nog gott och väl, men det behöver inte alltid betyda att man äger en tankeskärpa, vilket jag dock håller med om att Laakso gör, även om jag inte så himla ofta gillar hans idéer, men det är en helt annan fråga.

Jodå, jag kommer nog att blogga vidare :) Tyvärr hinner jag inte med mer än en blogg, men det är fullt tillräckligt för mig.


Bengt Silfverstrand: Att ett ordförandeskap i en a-kommun eller annan socialdemokratisk organisation skulle borga för tankeskärpa och gott omdöme kan jag med lång erfarenhet från olika församlingar på det bestämdaste dementera.
Christina: Menar du att vi har haft problem med den ömsesidiga förståelsen tidigare? Det har inte jag något minne av men jag kan ha fel. *funderar*

Det är ju så illa att bloggosfären med sina skrivna budskap lämnar alltför stort utrymme för vantolkningar, mellan-raderna-läsning osv.

Även om jag själv har, minst sagt, haft min beskärda del av "blogg-bråk" så insåg jag inte förrän nu när jag läst Laaksos och Silfverstrands senaste inlägg att dessa herrar har uppenbara problem att kommunicera på ett civiliserat vis med varandra.

Återigen, jag har själv hamnat i samma fälla ett snart oräkneligt antal gånger så jag kan inte kritisera någon av dem.

Vad jag försöker säga är att jag drar mig ur den här typen av strunt-diskussioner med åtföljande pajkastning.

Ha en bra helg. :-)


Bengt Silfverstrand: Ja, en sak kan man vän ändå konstatera, nämligen att s-infosidorna röner stor uppmärksamhet inte bara bland tvättäkta socialdemokrater utan även bland socialdemokrater i förskingringen, nyliberaler m fl som finner den borgerliga "värmestugan" alltförkylslagen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM