TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tornlyckeskolan ett föredöme

”Öst är öst och väst är väst, och aldrig mötas de två”, hävdade den engelske författaren och nobelpristagaren Rudyard Kipling.  Om han levt och fått förmånen att smaka på maten, lyssnat till sången, njutit av dansuppvisningen, utställningarna m m, tillagad och framfört av föräldrar och elever - med rötter i ett drygt 30-tal länder – på Tornlyckeskolan under torsdagseftermiddagen, ja då hade han tvingats ändra uppfattning.  Ty mångkulturåret kunde inte fått en värdigare och mera gränsöverskridande inramning än den som skolan och dess intressenter bjöd på.  Skolan fullkomligt sjöd av liv, glädje och gemenskap.  Alla tycktes känna delaktighet i skapandet av  de mångkulturella aktiviteterna.  Hela tillställningen blev ett strålande uttryck för att människor kan mötas över alla gränser – nationella, språkliga, etniska och religiösa – och känna samhörighet, om bara viljan finns  Och den tycks i hög grad finnas på Tornlyckeskolan där alla inblandade i arrangemangen skall ha en eloge för sitt behjärtansvärda initiativ.  Nu är det bara att hoppas att en av skolans verkliga pärlor, biblioteket, på nytt ska kunna öppnas för allmänheten och bli den permanenta mötesplats för

både elever och föräldrar som området är så väl värt.

 

Bengt Silfverstrand

imponerad besökare2006-10-13, 11:09  Permalink


cdvefbv
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM