TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

På kryssning med Personvalsskolan

 

Personerna:

Benjamin ”Beauty” Coqtailparty – personvalskonsult, djupdykare och kändisnavelskådare

Johan-Erasmus ”Jean” Robinson – mink- och människutsläppare och kickboxare

Tarzan i Tierp – skatteavvecklare och klättrare

Johan ”Mcarthy” Antonsson –Perssondödare och kommunistjägare

Ivan den förskräcklige – tror fortfarande på politiken

Rambo Rimfrost – mer eller mindre läraktig elev.

 

(Scenen: Briggen Albertina på kryssning i karibiska sjön)

 

Rambo: Välkomna ombord personvalda såväl som utestängda ur gemenskapen.  Hur har

valrörelsen varit?

Beauty: Bländande.   Alldeles strålande, med Henke Larssons 35-årsparty och frotterandet

med alla kändisar där som absoluta höjdpunkten.

Ivan: Hur f-n kan du betrakta en valförlust som strålande?

Beauty:  Vadå, valförlust?  Jag fick drygt fyratusen kryss och känner mig som en stor vinnare.

Ivan: Så det spelar ingen roll för dig att partiet förlorade regeringsmakten?

Beuaty:  Roll och roll.  Klart det känns lite kymigt att inte längre kunna nöta mattorna på

Rosenbad, men jag kommer nog att finna nya nätverk i kändisvärlden, där jag kan odla mina talanger.

Rambo: Och du, Jean, vad du ser moloken ut?

Jean: Det tror sig f-n!  Jag blev ju inte återvald.  Här gick tvåhundra liter champagne och

2.000 delikatessnittar åt till ingen nytta. 

Rambo: Ja, otack för att inte säga otäck är världens lön.

Tarzan: Vi måste se sanningen i vitögat.  Jag varnade för detta långt innan valet.  Hade man

bara följt mitt råd och vridit politiken åt höger i tid, infört skattesubventioner på jakt på dammtussar i hemmen och flexiberat arbetsmarknaden, så hade det gått vägen även den här gången.

Mcarthy: Så sant som det är sagt.  Det var Marita Ulvskogs kraftiga vänstersvängar, sanktionerade av pampen Persson som bäddade för valförlusten.  Persson sidsteppade och motarbetade alla som inte dansade efter hans pipa.

Rambo: Men på den tiden jag var med, och det var ju inte så länge sen, jag lämnade parlamentet tyckte jag att också du höll god takt i Perssonvalsen. 

Ivan: Ja, och kan den fis du nu fått på tvären, möjligen bero på att du gått miste om något uppdrag?

Mcarthy: Uppdrag och uppdrag.  Jag tänker nu ta saken i egna händer.  Vi har bildat ett nätverk – några likasinnade som inser behovet av en högersväng i partiet om vi ska kunna återta regeringsmakten.  ”Jaktsällskapet subventionerade dammtussar” är namnet.  Välkomna i gänget!

Ivan: Den enda städning jag tänker delta i är en storstädning av alla opportunister, partivänner som sjöng med änglarna så länge Persson ledde kören, men som nu upphäver sina vargtjut mot honom när han inte längre är kvar.

Rambo: Kivens icke på vägen.  Nu sjunger vi om den här trots allt ganska robusta och bara lätt skadade s-skutan.

Alla: Vi går ombord på Briggen Albertinna.

          Och nästa val, det ska vi fanimej vinna!

 

       Mcarthy: Jag reserverar mig och föreslår följande lydelse:

       Vi går ombord på Briggen Albertina,

        Och med pigavdrag blir kyffena så fina!

       Tarzan: Jag instämmer i Mcarthys text.

       Ivan: Jag begär votering.

       Rambo: Votering är begärd och ska verkställas.

       Resultat: Med röstsiffrorna 4-2 segrade alternativ 1. Innebärande

       att vi ska vinna nästa val på tydlig socialdemokratisk politik och inte

       genom rikemansavdrag.

                        

         

         2006-10-06, 16:06  Permalink


Ni förlorade och moderaterna vann. Så enkelt är det.

Försök nu att svälja det och inse att socialdemokrati är passé. Eftersom er eftervalsdebatt handlar om att bli ännu mer socialistiska i en sekulariserad värld kommer ni aldrig till makten igen.

Men fortsätt med de bittra kommentarerna. De är otroligt nöjsamma att läsa för gammla sossehatare.
Socialdemokrati passé? Mig veterligen använde sig Reinfeldt av socialdemokratisk retorik i valrörelsen som "full sysselsättning", "respektera fackföreningsrörelsen och arbetsmarknaden" osv. Att sedan detta inte är mycket värt är ju en annan sak, men socialdemokratisk retorik verkar då inte vara passé. Fråga Reinfeldt som nu är i ordväxling med sin utrikesminister från de "gammla moderaterna".
Tar mig friheten att länka till Aftonbladet - även om du Bengt ogillar tidningen (Som jag själv för övrigt också gör) - för att peka på bråket mellan de nya moderaterna och de äldre för Leif Eriksson:

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,902405,00.html
Roligt att ni erkänner det nu. Före valet hette det att moderaternas politik inte var socialdemokratisk när jag sa att den presenterades så. Då var det samma gamla höger. Men jag tror inte man kan se på de Nya Moderaterna på ett så förenklat sätt som ni gör. Reinfeldt är ingen dumbom som jag trodde ibland. Han har visat på avsevärd smartness i regeringsbildningen vilket alltså gått er förbi.

Upplägget är ju jättesmart! Förstår ni inte det? Folk vågar inte rösta för en förändring av politiken. Därför triangulerar Reinfeldt (Arbetarepartiet Nya Moderaterna ANM) mot Socialdemokratiska Arbetare Partiet, SAP. Nu har han utsett en tvärsäker liberal på kultursidan som ju tidigare varit röd som blod. Hon får driva sin ideologi i kultur och det är inget som står i regeringsförklaringen. Vidare har han anställt Carl Bildt till utrikesminister. Bildt svarar för kontinuiteten bakåt i partiet. ANM har förlorat många gamla m-väljare när de drivit sin socialdemokratiska valkampanj samtidigt som man vunnit många från SAP. Nu kan Reinfeldt hänvisa till Bildt och regeringsförklaringen och vinna tillbaka konservativa moderater samtidigt som Stegö värvar liberala krafter och de vanliga väljarna lugnas med landsfaderns trygga stämma och "socialdemokratiska" regeringsförklaring.

Det är inte bara GP som är smart. Reinfeldt har visat sig vara en riktig taktiker. Jag har bytt tillbaka från s och håller nu på m eftersom jag vill tillhöra den vinnande sidan och Reinfeldt är en vinnare!
Vänta nu lite här, för det första vad aves med "ni" i din kommentar Leif Eriksson? Jag har uttalat mig som privatperson, alltså blir det "du".

För det andra, att Moderaterna använt sig i vissa delar av socialdemokratisk retorik är väl ingen har förringat? Men - som jag nämnde i min första kommentera - att sedan denna retorik inte är "mycket värt är ju en annan sak". Alltså man säger en sak som man egentligen inte menar och försöker förmedla en sak om sig själv som inte stämmer.

Därför försökte vi avslöja denna högerpolitik dold i till vissa delar socialdemokratisk retorik genom att peka på "högerspöket".

Det är intressant att du i ena stunden (första inlägget från dig) säger att "socialdemokrati är passé" för att i ditt svar till mig medger du att den socialdemokratiska retoriken lyckades locka väljare till Moderaterna. Inkonsekvent från din sida.

Att du sedan väljer politik eftersom du "vill tillhöra den vinnande sidan" säger ju något om din intellektuella sida.

hoho. :-)
Leif Erikssons logik är inte av det knivskarpaste slaget. Försts när moderaterna tog över merparten av socialdemokraternas partiprogram vann de ett val. Så småningom måste de naturligtvis visa sitt rätta ansikte och på nytt bedriva högerpolitik. Vissa föraningar om vad detta innebär har vi redan sett. Bildt pläderar med starkt stöd av Maud Olofsson för uppluckringar av arbetsrätten. Och det som Göran Persson varnade för i valdebatten, men som Reinfeldt indignerat tillbakavisade tycks nu bli verklighet. Statliga flaggskepp som Telia Sonora m fl ska säljas ut.

Urdumt tycker en av näringslivets tungviktare Carl Bennet.

Socialdemokratin kan mot denna bakgrund se framtiden an med tillförsikt. När moderaterna och deras vasaller i centern, folkpartiet och kristdemokraterna börjar bedriva den högerpolitik som innerst inne är deras signum och deras kärnväljares önskan, då kommer stödet för socialdemokraterna att öka på nytt.
Ni har fortfarande inte förstått vad triangulering och ideologibyte går ut på. Det är nog ytterligare en smart punkt vid denna teknik. Motståndaren blir förvirrad.

Retoriken är inte värd något? Nej, men skall retorik, talekonst, ha ett inneboende ideologiskt värde? Retorik går väl ut på att skaffa anhängare, inte att binda sig vid vissa politiska löften?

Socialdemokratin kommer nu att bli ännu omöjligare att använda efter att Reinfeldt lånat den i valrörelsen. Han har ju visat att även en moderat kan locka väljare genom att kopiera motståndarens retorik. Vad kan det ha för värde för socialdemokratin att vara ett arbetarparti nu? Moderaterna är ju det också!


Bengt Silfverstrand: Frågan är då förstås hur länge moderaterna kommer att uppträda i de av socialdemokratin lånade fjädrarna. Som framgått av eftervalsdebatten och av moderata företrädares retorik så är det traditionell högerpolitik man ska återgå till så fort tillfälle givs. Vem som är det verkliga arbetarpartiet kommer väljarna därför sannolikt inom en inte alltför avlägsen framtid att bli varse om.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM