TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Snedvridet om arbetslösheten

Visst var vi många som reagerade över Rapports söndagsreportage under rubriken ”Många arbetslösa tackar nej till jobb – de tjänar mer på a-kassa.”  Dan Josefsson har en intressant uppföljning av detta och efterföljande Rapportinslag i ämnet – på kultursidan i dagens Aftonblad (en av de få sidor – jämte ledarsidan, ibland, som numera är läsvärda i tidningen.)

 

Josefsson noterar att Rapport efter två snedvinklade reportage efter tittarreaktioner såg sig tvingad att sända ett reportage under rubriken: ”A-kassa ger inget lyxliv.”  ”Rapport tog alltså smygvägen tillbaka det man under två dagar på bästa sändningstid påstått om arbetslösas bristande moral.”

 

”Rapports haveri är politiskt”, konstaterar Josefsson, och avslutar reportaget ”Rapport spottar arbetslösa i ansiktet”, med följande väl valda ord:

 

”Rapports attack mot landets runt 345 000 arbetslösa är alltså inte bara dålig journalistik.

Det är ett politiskt propagandanummer gjort av och för en svensk medelklass som tryggt räknar med att aldrig själv behöva ta ett uselt betalt städjobb.  SVT-ledningen kan vara helt förvissad om att man inte lockar unga tittare, en grupp som ju många gånger är både fattig, arbetslös och politiskt radikal, genom att spotta dem i ansiktet.”2006-10-05, 17:05  Permalink


Du är för rolig...
..och du tror också att Sverige har enbart 4.8% arbetslöshet..??


Bengt Silfverstrand: Ja, vi tillämpar de beräkningsgrunder som övriga EU-länder och enligt det regelverket så är den öppna arbetslösheten i Sverige f n 5% men sjunkande.
Bengt

Dan Josefsson har gjort ett bra arbete i och med detta. Hoppas det gör att vi får en bättre journalistik i framtiden.

Staffan
http://www.s-info.se/staffan
Uselt betalda städjobb finns det för att vi har usla fackföreningar som inte kan eller orkar ta tillvara människors intressen. Så enkelt är det.


Bengt Silfverstrand: Har man hört på maken. Då måste du ha missat alliansens valmanifest innebärande att fackföreningsrörelsen är för stark och måste kväsas genom höjda egenavgifter till a-kassan, slopade avdrag för fackföreningsavgiften och sänkt ersättning vid arbetslöshet, allt tillrättalagt för att pressa fram sänkta lönekrav.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM