TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

EU-parlamentarikern Jan Anderssons (s) ”valanalys”

I sitt senaste Nyhetsbrev  (21) uttrycker EU-parlamentarikern Jan Andersson förhoppningen att partiets valförlust ska leda till en ”självkritisk prövning och inte bara resulterar i ”business as usual”.  Så allmänt uttryckt man förstås bara dela hans uppfattning.  Jag anlade också själv ett sådant perspektiv då jag gjorde en första betraktelse över valresultatet på Höganäs a-kommuns medlemsmöte den 25 september.  Jag tror också som Jan Andersson att vår passiva linje i jobbfrågan i större eller mindre grad bidrog till valförlusten.

 

Men sedan blir det svårare att hänga med.  När Jan Andersson som förklaring till att Göran Johansson i Göteborg, Ilmar Reepalu i Malmö, Karl Petersén i Luleå, Jan Nilsson i Åstorp och Karl Erik Kruse i Svalöv gjorde mer eller mindre framgångsrika val tror att detta beror på att de ”mindre ägnade sig åt politisk fundamentalism och mer åt praktisk politik” så måste man lyfta på ögonbrynen och rynka pannan.

 

Ok, praktisk socialdemokratisk politik är sannolikt ett framgångsrecept, men vilka är egentligen de politiska fundamentalisterna – de renläriga, testuggarna etc? Är det alla vi andra som i större eller mindre utsträckning backade efter rikstrenden?  Är det Landskronas socialdemokrater som tappert och ihärdigt bekämpade rasism och främlingsfientlighet men ändå fick se Sverigedemokraterna göra sin allra starkaste framryckning`?  Eller – oh hemska tanke – är det hans egna socialdemokrater i Helsingborg – där man också backade rejält – som när politiska fundamentalister vid sin barm?  Inte ens Jan Anderssons sporadiska strandhugg

i hemkommunen under valrörelsen tycks i så fall ha kunnat hejdat utvecklingen i fundamentalistisk riktning.

 

Dags för klarspråk, bäste Jan.  Lätta på förlåten - tala ur skägget!  Vilka är de s-märkta fundamentalisterna i årets valrörelse?

 

Bengt Silfverstrand

 2006-10-03, 10:41  Permalink


Man skulle ju kunna tänka sig att de Jan Andersson menar är fundamentalister är Pär Nuder och Göran Persson. Ingen i denna valrörelse har ju hängivit sig så åt tillväxten som de. Det kallar jag fundamentalism - en fundamentalism så stark att de missade jobbfrågan. Detta medan de i Anderssons artikel nämnda socialdemokraterna ägnade sig åt just jobbskapande politik.

Undrar om Andersson går med på denna förklaring?! Chansen är väl inte så stor.Bengt Silfverstrand: Nja, det är nog en annan sorts fundamentalism han tänker på. Men han har ju alltid möjlighet att förklara sig.....
Jag tror vi fick svaret idag. På DN-debatt skriver Jan Andersson att valet förlorades därför att Göran Persson lät Marita Ulvskog föra vänsterpolitik.


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst och jag svarar direkt.
Det är faktiskt rent ut sagt för jävligt gjort av honom!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM