TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Peter (m) hoppar av – och Skanska stänger dörren…..

Den 1 juni inbjöd det moderata kommunalrådet i Höganäs, Peter Kovacs, socialdemokraterna till en debatt på temat ”Framtid och utveckling i Höganäs”,  att äga rum den 7 september.  Vi tackade omgående ja till debatten och accepterade samtliga de villkor som PK angav.  Tiden gick och när vi i början av veckan ställde frågan hur det nu blir med debatten svarade Peter Kovacs att man p g a andra prioriteringar ”backar från den debatt vi själva bjudit in till.”

 

Ja, ni har läst rätt.  Moderaterna – det ”regeringsbärande partiet” i Höganäs kommun hoppar av en debatt som man inbjudit socialdemokraterna till.  Och avhoppet sker först veckan innan debatten skulle äga rum.  Så ”storstilat” och "rakryggat" uppträder en politisk ledare i Höganäs kommun.

 

Och inte nog med detta.  För två veckor sedan inbjöd företagare/restaurangägare i Höganäs hamn företrädare för samtliga partier i kommunstyrelsens arbetsutskott till ett möte om utformningen av hamnområdet som nu är på gång att detaljplaneras.  Den borgerliga kommunledningen har dragit frågan om långsiktiga arrendekontrakt för krögarna i långbänk och dessa ville nu tala med kommunledningen om hur de såg på sin situation och på hamnområdets utveckling i stort. 

 

Först ändrades sammanträdesdagen på initiativ av kommunalrådet Kovacs (m).  På samma dag som sammankomsten sedan skulle äga rum tisdagen den 29 augusti ringer Kovacs upp en av företagarna och meddelar att han inte tänker komma till någon sammankomst om Bengt Silfverstrand (s) ska närvara.  Han har t o m fräckheten att begära att sammankomsten ska äga rum påföljande dag (onsdag) utan närvaro av oppositionens företrädare BS.  Det ultimativa kravet avvisas självfallet av företagarna som betraktar Kovacs uppträde som lekstuga.

 

Så ”storstilat” och ”rakryggat” uppträder den ledande borgerlige politikern i Höganäs kommun.

 

Ytterligare ett konkret exempel på vilken snäv syn borgerligheten och deras uppbackare i det privata näringslivet har på demokratin är Skanskas beslut att mitt uppe i pågående valrörelse förbjuda arbetsplatsbesök av politiker.  Byggnadsarbetareförbundet arrangerar varje år återkommande besök av socialdemokratiska politiker på byggarbetsplatser.  Självfallet görs inga undantag för valrörelser.  I dessa dagar gör ett stort antal socialdemokratiska politiker besök på byggarbetsplatser.  Samtalen med byggnadsarbetarna sker på frukost- resp. lunchraster och utgör således inga intrång på arbetstiden.  Själv har jag hittills varit ute och talat med byggfolket på tre arbetsplatser.  Ytterligare besök kommer att äga rum under de två veckor som återstår till valet.  Så sent som den 28 augusti gick det bra att komma in på en av Skanskas byggarbetsplatser i Höganäs.  Två dagar senare var det stopp på en sådan arbetsplats i Helsingborg.

 

Så ”storstilat”, ”rakryggat”, och ”demokratiskt” hanterar ett stort och framgångsrikt svenskt företag demokrati och yttrandefrihet.  Man stänger dörren!

 2006-09-01, 11:22  Permalink


Hej Bengt,
ja när det gäller Peter Kovac är det föga som förvånar längre.
Peter framstår mer och mer som en som högerkrafterna skickar fram för att han är ung,ser bra ut och gör som han blir tillsagd.Mr "det går bra för Höganäs" är hans enda replik.Nej han är en förbrukningsartikel för de gamla Högern inget annat,så Bengt förvänta inget från Peter så slipper Du bli besviken.
Lycka Till i Valrörelsen.


Bengt Silfverstrand: Hej Bosse,

Alldeles riktigt. Vilket också bevisar att de "nya" moderaterna beter sig exakt på samma sätt som de gamla. Ytterligare exempel är dagens blogg om Kvickbadet i Höganäs.
Apropå det och sand i huvudet: Reinfeldt har å arbetarepartiet Nya Moderaterna lovat att bjuda över alla socialdemokratiska vallöften. Han är ju en av er nu. Borde ni inte gå med i Nya Moderaterna nu så ni kan vara med och påverka istället för att bara sitta hemma och gnälla?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM