TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Persson golvade högern

-Reinfeldt golvade Persson, förkunnade svenska medias besserwisser no. – Lena Mellin i en ny hatattack mot socialdemokratin i allmänhet och Göran Persson i synnerhet i fredagens Aftonblad, tidningen som börjar bli rätt överflödig om sanningen ska fram.

 

Jag satt själv bänkad framför TV:n och såg hela inslaget. Programmet inleddes med att KG Bergström intervjuade GP om det just presenterade socialdemokratiska  valmanifestet.  Intervjun var rak och rapp, och Göran fick med korta och raka inlägg klart och koncist fram huvudpunkterna i valmanifestet – i enkel sammanfattning en storsatsning på områden där uppenbara brister fortfarande råder i det svenska samhället och detta som ett alternativ till högerns utlovade stora skattesänkningar. 

 

Därefter följde ett inslag från ett bageri där det mest påtagliga var att merparten av de tillfrågade anställda  som på ett radband följde företagets produktionschef som avslöjade tydliga högersympatier.  Sen drabbade Persson och Reinfeldt samman i en kort men intensiv debatt.  Perssons upplägg var inte oväntat och fullt logiskt att anställa jämförelser mellan socialdemokratisk politik och högerpolitik.  När Göran redovisade konsekvenserna av moderaternas förslag om en särskild pensionärsskatt gick Reinfeldt i taket.  I stället för att svara på GP:s fråga försökte han blanda bort korten genom att kritisera Persson för att han (i mycket korta ordalag) talade om moderaternas politik.

 

Att kalla detta för golvning säger betydligt mer om en svensk journalist som i orubbat bo dag efter dag kan spy sin galla över socialdemokratin men endast förstrött och någon gång granska det borgerliga alternativ som gör ansprå på att ta över styret i landet.

 

I går söndag talade Göran Persson inför uppskattningsvis 3 000 personer på det skånska partidistriktets valupptakt i Lund.  Han gjorde då på ett glasklart och engagerande sätt det som länge efterlysts, en rejäl ideologisk genomgång av skiljelinjerna i svensk politik, och en kraftfull motattack mot högerns och följsamma medias påstående att det socialdemokratiska valmanifestet saknar åtgärder mot arbetslösheten.

 

I själva verket kan alla läskunniga, om viljan finns (vilket är en viktig förutsättning) konstatera att hela s-dokumentet genomsyras att åtgärder för att stärka sysselsättningen och minska arbetslösheten.  Det handlar om ett flertal utbildningssatsningar alla i syfte att stärka den enskildes kompetens och därmed möjligheter att komma in på den öppna arbetsmarknaden.  Det handlar vidare om satsningar på mer personal i äldreomsorg, skola och förskola,  stöd till företag som anställer unga människor som varit arbetslösa, särskilt ungdomsarbetslösa, förbättrad tillgång till riskkapital, nytt småföretagarlån, ökade forskningsanslag m m.  Förutsättningen att skapa fler jobb bygger ytterst på de enskilda människornas köpkraft och förmåga att efterfråga varor och tjänster.  Med trettioprocentiga reallöneökningar under den senaste tioårsperioden har grunden för en påtaglig sysselsättningsökning lagts och den har redan kommit till tydligt uttryck.

 

Om det nu överhuvudtaget förekommit någon golvning i den politiska debatten under den senaste veckan så är det högerns politik och surpuppan Mellin som gått i däck.

 2006-08-21, 14:40  Permalink


/ljud av rungande applåder och hejarop/


Bengt Silfverstrand: Ja, om man gör rent hus med högersnacket om att arbetslösa och sjukskrivna går till jobbet om de kläms åt och att detta i sin tur leder till fler arbetstillfällen, då är man förstås väl värd applåder och hejarop.
Det är uppenbarligen svårt att vara ödmjuk när man har haft makten länge. Herregud...


Bengt Silfverstrand: Ingalunda. Ödmjukheten tillkommer dock i vårt fall de utanförstående som högersidan säger sig vilja värna genom att försämra tryggheten vid sjukdom, arbetslöshet medicininnköp, tecknande av trafikförsäkring m m.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM